3,8 miljoen reviews
Géén boekingskosten
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa
FrankrijkFranche-ComtéDoucier ( Jura )

Vakantie Doucier

In de Franse Jura vind je Doucier. Een vrij kleine plaats waar alles draait om de natuur. Van uitgestrekte meren tot aan rivieren en bossen: je vindt het hier allemaal. Niet voor niets is een vakantie in Doucier populair onder wandel- en fietsliefhebbers.

Populair
Frankrijk
Franche-Comté
Doucier ( Jura )
Verwijder filters
Over Doucier

In de Franse Jura vind je het plaatsje Doucier. Een vrij kleine plaats waar alles draait om de natuur. Van uitgestrekte meren tot aan rivieren en bossen: je vindt het hier allemaal. Niet voor niets is een vakantie in Doucier populair onder wandel- en fietsliefhebbers. Wij vertellen je alles over deze natuurrijke plek in de buurt van de Zwitserse grens. Lees je mee?

Tijdens een vakantie in Doucier ben je omgeven door meer dan 15 meren die stuk voor stuk zijn ontstaan vanuit een gletsjer. Dat maakt Doucier tot een uitstekende uitvalsbasis voor liefhebbers van de natuur. Er zijn genoeg wandelroutes uitgestippeld om de omgeving te verkennen. Een van de mooiste meren bij Doucier is het Lac de Chambly. Dit blauwe meer steekt fel af tegen de groene bossen, wat zorgt voor een adembenemend plaatje.

En er valt nog meer te ontdekken in de natuur tijdens je vakantie in Doucier. Je bent namelijk maar een aantal kilometer verwijderd van misschien wel de mooiste watervallen van Europa: de watervallen van Hérisson. Deze zeven watervallen zijn onderdeel van een prachtig natuurpark. Vanaf de ingang van dit park start je een uitdagende, maar mooie wandeling richting de watervallen van zo’n drie à vier uur.

Na een dag actief bezig te zijn geweest in de natuur, ga je waarschijnlijk het liefst een ontspannen avond tegemoet bij je accommodatie. Ben je toch in the mood voor iets meer gezelligheid? Doucier heeft een klein maar fijn centrum waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje. ‘s Ochtends kun je hier verse broodjes halen van de bakker voor een uitgebreid ontbijt.

Doucier is een populaire vakantieplek voor kampeerders. In ons aanbod vind je dan ook verschillende campings waar je kunt overnachten in de natuur. Zoek een plekje uit aan het meer, zodat je ‘s ochtends een frisse duik kunt nemen. Of zorg voor een plekje vlakbij het bos, zodat je meteen kunt starten met je wandeling. Wil je de actieve dagen in de natuur graag afwisselen met wat ontspanning? Aan het meer vind je verschillende strandjes waar je rustig kunt genieten van de zon.

Ook overnachten in een accommodatie behoort tot de mogelijkheden tijdens je vakantie in Doucier. Neem een kijkje in ons aanbod en bekijk of er een bestemming tussen zit die aansluit bij jouw vakantiewensen. Wie weet dobber jij dan binnenkort op een van de meren van Doucier.