/Frankrijk/Franche-Comté

Vakantie in Franche-Comté

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens een vakantie in Franche-Comte. Eindeloos wandelen tussen de heuvels, zwemmen of vissen in een van de meren of zelf met een kano het water op: het is allemaal mogelijk in deze unieke, prachtige regio.

Frankrijk
Franche-Comté
Eigen vervoer
Verwijder filters

155 accommodaties

Over Franche-Comté

De Franche-Comté is een regio in het oosten van Frankrijk. Omringd door heuvels, meren en rivieren is dit een prachtige omgeving vol natuur. Zowel voor wintersporters als zomerse gasten is dit een perfecte uitvalsbasis. In de winter sjees je van de piste af en in de zomer wandel je door de heuvels. Natuurliefhebbers halen hier hun hart op. Maar naast actief wandelen, fietsen en zwemmen, kun je hier ook heerlijk tot rust komen. De verschillende meren die de Franche-Comté bezit zijn ideaal om langs de kant neer te strijken en even heerlijk te ontspannen.

De hoofdstad van deze regio is het plaatsje Besançon. Een stad waar de historische invloeden van de Bourgondische hertogen nog goed zichtbaar zijn. Naast in de indrukwekkende gebouwen is deze invloed ook terug te zien in de keuken. De verschillende restaurants in de omgeving laten je kennismaken met culinaire hoogstandjes. De regio ligt aan de grens met Zwitserland, dus ook een bezoekje naar dit buurland is zo gemaakt. Lees je mee wat je verder kunt zien en doen in de Franche-Comté?

Populaire plaatsen en bezienswaardigheden in de Franche-Comté

De mooiste steden in de Franche-Comté

Ondanks de prachtige gebergtes, vele meren en historische steden is de Franche-Comté een redelijk rustig vakantiegebied. Je kunt uren door de verschillende heuvelgebieden lopen zonder iemand tegen te komen. In de steden is het daarentegen altijd gezellig druk met veel verschillende activiteiten. Je vindt in deze regio de perfecte mix tussen rust en gezelligheid.

Ben je benieuwd welke steden echt een bezoekje waard zijn? Om te beginnen is dat Belfort. Hier vind je namelijk een kolossale zandstenen leeuw gemaakt door Frédéric Bartholdi, die ook het vrijheidsbeeld heeft ontworpen. Daarnaast vind je in Belfort ook het citadel van Vauban waar je zeker even langs moet wandelen. Verder is Besançon met zijn vele bezienswaardigheden een geschikte plek om heen te gaan. Sla vooral het museum voor de schone kunsten en archeologie in het oude stadscentrum niet over.

Leuke to do’s in de Franche-Comté

Ben je klaar voor een avontuur in de natuur? Bezoek dan Les Cascades du Hérisson. In dit natuurgebied spot je verschillende indrukwekkende watervallen. Je kunt een wandeltocht volgen die je langs de mooiste plaatsjes in het gebied brengt. Een ander natuurwonder in de Franche-Comté is de Source de la Loue. Parkeer je auto en wandel daarna in een half uur naar deze waterbron. Een uitdagende wandeling, maar dan heb je ook wat. Deze bron ontspringt in een grot uit een 100 meter hoge rotswand. Een indrukwekkende trip tijdens je vakantie.

Tot slot is het bezoeken van de zoutfabriek van Arc-et-Senans een leuke to do tijdens je vakantie. Dit is een van de belangrijkste voorbeelden van industriële architectuur in Frankrijk. Dichtbij de grens van Zwitserland staat dit imposante gebouw. Combineer een bezoekje aan de zoutfabriek met een tour over de grens en je hebt meteen een leuke dagtrip te pakken.

Weer en klimaat

Het klimaat in de Franche-Comté is een mix van zee- en landklimaat. In de maanden juni, juli, augustus en september is het hier het warmst en in de wintermaanden ligt de temperatuur rond het vriespunt. In de zomermaanden piekt de temperatuur in juli en augustus met een gemiddelde van 23 graden.

Wil je heerlijk genieten in de Franche-Comté? Boek dan nu je vakantie naar deze regio!

Boek met garantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
Veilig betalen
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.