Tijdelijk €25 aanbetaling
3,8 miljoen reviews
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa
/Frankrijk/Franche-Comté/Clairvaux-les-Lacs (Jura)

Vakantie Clairvaux-les-Lacs

In de Franse Jura vind je het dorpje Clairvaux-les-Lacs. In en rondom dit dorp vind je mooie meren. Ontdek de natuur tijdens je vakantie in Clairvaux-les-Lacs en ga op pad in de omgeving. Actieve vakantiegangers en natuurliefhebbers zitten hier goed.

Populair
Frankrijk
Franche-Comté
Clairvaux-les-Lacs (Jura)
Verwijder filters
Over Clairvaux-les-Lacs

In de Franse Jura vind je het dorpje Clairvaux-les-Lacs. De naam zegt het al: in en rondom dit dorp vind je een aantal mooie meren. Ontdek de ongerepte natuur tijdens je vakantie in Clairvaux-les-Lacs en ga op pad in de omgeving. Vooral actieve vakantiegangers en natuurliefhebbers zitten hier goed. Al nieuwsgierig geworden naar deze bestemming? Lees dan zeker even mee.

Ben je sportief? Dan is een vakantie in Clairvaux-les-Lacs echt iets voor jou. Vooral canyoning, kanoën en kajakken zijn hier populair. Leuk is dat je voor deze activiteiten uit verschillende tochten kunt kiezen, waardoor de activiteiten toegankelijk zijn voor iedereen. Verder zijn de meren bij Clairvaux-les-Lacs meer dan geschikt voor vissers. Neem plaats op een stoeltje en wacht rustig af tot je beet hebt.

Naast de activiteiten op of aan het meer kun je tijdens je vakantie in Clairvaux-les-Lacs nog meer sportieve activiteiten ondernemen. In het dorp vind je bijvoorbeeld een groot aantal wandelroutes om eropuit te gaan in de natuur. Wandel langs de meren, door de bossen en valleien of kies voor een uitdagende route met de mountainbike.

Kun je geen genoeg krijgen van de natuur? Tijdens je vakantie in Clairvaux-les-Lacs bevind je je op een steenworp afstand van bijzondere natuurwonderen. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan Les Cascades du Hérisson. Een bezoek aan deze imposante watervallen combineer je met een stevige wandeling. Je kunt deze must see namelijk alleen te voet bereiken. Ook al neemt de wandeling maar een half uur van je tijd in beslag, hou er rekening mee dat het een flinke klim naar boven is. Toch is de wandeling ook met kinderen prima te doen.

Wist je dat je bij Clairvaux-les-Lacs ook de overblijfselen van een voormalige waterstad uit het neolithicum vindt? Duik de geschiedenis in en bewonder de archeologische bevindingen tijdens de expositie.

Ben je een echte kampeerder? Dan zit je goed tijdens een vakantie in Clairvaux-les-Lacs. Hier vind je namelijk vooral campings. Kies jij voor een luxe verblijf op een viersterren camping of ga je liever voor een wat simpeler verblijf in de natuur? Waar je voorkeur ook naar uitgaat, de meeste campings liggen direct aan het meer en zijn geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. Zo is er op sommige campings ook een animatieteam aanwezig dat de kinderen meeneemt op avontuur.

Ben je ook enthousiast geworden over Clairvaux-les-Lacs en wil je hier heen? Boek dan jouw vakantie en ontdek binnenkort zelf hoe mooi de natuur hier is!