Vakantie Sari/Solenzara/Favone
Sari/Solenzara/Favone
Solenzara is een rustig dorpje met wel alle wenselijke voorzieningen. Winkeltjes, supermarkten, haven, restaurant etc. allemaal in de buurt.
Redelijke ligging om het eiland te bekijken. Reis afstanden zijn niet heel groot, maar de drukte zorgt voor lange files, vooral richting het zuiden bij Porto Vecchio. Strand bij Solenzara is groot maar niet heel bijzonder, je kunt beter een klein stukje naar het zuiden rijden, hier zijn leukere baaitjes met een strand.
Plek is wel ideaal door de directe verbinding het binnenland in, aan deze route de bergen in zijn diverse plekken om in de aangrenzende beek te zwemmen.
solenzara est un charmant petit port de plaisance avec des plages tres belles a proximites, la montagne est superbe, les aiguiles de bavella et la route qui y mene somptueuse que la corse est belle
Wij verbleven met onze camping in Solenzara. Het is een klein dorpje met toch wel wat toeristische trekjes. Aantal winkeltjes en restaurantjes. Leuk haventje en paar mooie stranden. Helaas was er net voor onze komst een grote bosbrand geweest, welke tot aan het strand heeft gewoed. Zonde...
Het dorp is vrij klein. Er is een leuk haventje met een paar restaurants. Verder zijn er aan de hoofdweg ook nog genoeg restaurants. Er is een kleine (permanente?) kermis. Vlakbij zijn mooie stranden. Winkels waar alles is te krijgen. Dorp ligt wel aan de doorgaande N-Z weg langs de kust.
Solenzara zelf is niet heel bijzonder, een paar restaurantjes waar je prima kunt eten. Het eten op het hele eiland is niet tegengevallen. De stranden in de omgeving zijn mooi en geschikt voor (kleine) kinderen. Booschappen doen in Solenzara is duur, 1 niet al te grote SPAR en een buurtsuper SPAR en verschillende groente en fruit kramen langs de weg. Op 15 - 20 minuten rijden grotere en voordeliger supermarkten. Redelijk goede basis voor uitstappen naar: Porto Vecchio, Corte en Bonifacio. Met name Bonifacio mag je eigenlijk niet overslaan, prachtige stad. Alhoewel we erg genoten hebben van Corsica, wordt het volgend jaar waarschijnlijk toch weer Kroatië.