Vakantie Dresden

Dresden

Dresden kent een roerige geschiedenis. Het bombardement in 1945 was een ingrijpende gebeurtenis. Dankzij herstelwerkzaamheden heeft Dresden vandaag de dag nog steeds barokke panden en historische gebouwen, zoals de Zwinger en de Frauenkirche.

Duitsland
Saksen (Sachsen)
Dresden
Eigen vervoer
Verwijder filters

16 accommodaties

Over Dresden

Dresden ligt in het Oosten van Duitsland, vlakbij de Tsjechische grens. Het is de hoofdstad van de deelstaat Saksen en telt ongeveer 500.000 inwoners. De stad wordt doorsneden door de rivier de Elbe. De noordelijke helft is de Neustadt en de zuidelijke de Altstadt. Dresden is door de combinatie van natuur, cultuur en uitgaan een prima bestemming voor een stedentrip.

In de Altstadt bevindt zich het 800 jaar oude centrum met de barokke gebouwen die de stad de bijnaam ‘Florence aan de Elbe’ hebben gegeven. Enkele van die gebouwen hebben het bombardement van 13 februari 1945 niet overleefd, maar zijn weer gerestaureerd. De Frauenkirche is daar een voorbeeld van. Dit protestantse kerkgebouw met enorme koepel is na de hereniging van Duitsland weer opgebouwd en in 2005 voltooid. Een andere bezienswaardigheid is de Zwinger. Dit prachtige laat-barokke paleiscomplex doet dienst als museum. U kunt de schitterende binnenplaats bekijken of één van de musea bezoeken. Een aanrader is de Gemäldegalerie Alte Meister, waar u de Sixtijnse Madonna van Rafaël kunt bewonderen. Op de Brühlsche terrassen vindt u verschillende kunstwerken van bekende kunstenaars als Ernst Rietschel en Caspar David Friedrich en heeft u tevens een schitterend uitzicht over de Elbe.

Als u even genoeg heeft van de stad, kunt u de prachtige omgeving van Dresden verkennen. In het natuurgebied Sächische Schweiz kunt u heerlijk wandelen of bergbeklimmen.

De bekendste winkelstraten Prager Strasse, de Altmarkt en de Wilsdruffer liggen in de Altstadt, maar ook in de Neustadt kan men terecht voor kleding en kunst.

Dineren kan men in één van de gezellige restaurants in het centrum van de Altstadt of in de wat hippere gelegenheden in Alaunstrasse en de Louisenstrasse in de Neustadt. Typische Saksische gerechten zijn de Kartoffelsuppe en de Sauerbraten. Wilt u wat drinken in een sfeervol café, dan kunt u terecht in de Altstadt. Bent u op zoek naar een trendy club of disco dan moet u naar de Neustadt.

Dresden heeft een gematigd zeeklimaat, waardoor de stad het beste in het voorjaar en in de zomer te bezoeken is. De temperatuur varieert in die maanden tussen de 15°C en 25°C. In de herfst is het weer vaak wat onstuimig en in de winter kan de temperatuur zakken naar -5°C.

Dresden heeft een uitgebreid bus- en tramnet, maar omdat alle bezienswaardigheden dicht bij elkaar in de buurt liggen kunt u de stad het best lopend verkennen.

Wat zeggen bezoekers over

Dresden

Er is nog geen review geschreven, ben jij de eerste?

Boek met garantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
Veilig betalen
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.