Vakantie in Heimbach

Maak je klaar voor een vakantie in Heimbach in de Duitse Eifel. Dankzij de ligging in de bossen vlakbij de Rursee is het hier volop genieten van de natuur. De omgeving leent zich uitstekend voor actieve to do’s zoals mountainbiken en hiken.

Duitsland
Noordrijn-Westfalen (Nordrhein-Westfalen)
Heimbach
Eigen vervoer
Verwijder filters

8 accommodaties

Over een vakantie in Heimbach

Op vakantie dichtbij huis, maar toch in een totaal andere wereld? Dan is een vakantie in Heimbach iets voor jou. Deze stad ligt in de Duitse Eifel in de provincie Noordrijn-Westfalen. Het landschap van deze streek wordt gekenmerkt door groene heuvels, dichte loofbossen en uitgestrekte meren. Dit zorgt voor heel wat to do’s in de natuur tijdens je vakantie in Heimbach. Lees je mee?

Vakantie in Heimbach

Hou je van sportieve activiteiten? Dan kun je je hart ophalen tijdens je vakantie in Heimbach. Stap op je mountainbike en tour door de bossen of kies voor een route langs de Rursee. Hou je meer van wandelen? Ook dan zijn er genoeg mooie routes om te volgen, zowel voor de ervaren als minder ervaren wandelaars. Een andere populaire to do op de Rursee is het maken van een boottocht. Stap in een rondvaartboot en laat je verrassen door de natuurrijke omgeving.

Heimbach is een typisch Duits stadje waar je als cultuurliefhebber helemaal op je plek zit. Van Duitse vakwerkhuizen tot aan historische bezienswaardigheden: je vindt het hier allemaal. Vooral Burgh Hengebach is een must see tijdens je vakantie in Heimbach. Dit is een oud kasteel dat verscholen ligt tussen de groene heuvels en bossen. Na een bezoek aan het kasteel wandel je door naar het centrum van Heimbach. Hier vind je veel gezellige plekken om iets te eten en drinken. Heb je de bekende Duitse flammkuchen al eens geprobeerd?

Een dagje naar Keulen

Niet alleen Heimbach zelf is gesticht in de tijd van de Romeinen, verschillende andere steden in de buurt stammen ook uit deze tijd. De meest bekende stad die je tijdens je vakantie in Heimbach kunt bezoeken is Keulen. Deze stad ligt aan de Rijn en is met zijn vele kerken en kapelletjes leuk om doorheen te wandelen. Een must see die je niet mag overslaan is de Dom van Keulen. De bouw hiervan is pas in de 19e eeuw voltooid, maar het gebouw zelf bestaat al veel langer.

Accommodaties in Heimbach

Wil je de natuur van de Eifel ontdekken en cultuur snuiven in een historisch deel van Duitsland? Verblijf dan in een accommodatie in Heimbach die helemaal aansluit op jouw vakantiewensen. Hier verblijf je midden in het heuvelachtige landschap en ga je vanuit je accommodatie zo op avontuur de bossen in. Aangezien een vakantie in Heimbach in het teken staat van natuur, is je huisdier in de meeste accommodaties van harte welkom. Neem zelf een kijkje in ons aanbod en vertrek binnenkort naar Heimbach.

Wat zeggen bezoekers over

Heimbach

Er is nog geen review geschreven, ben jij de eerste?

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.