/Duitsland/Beieren/München

Vakantie München

Munchen

Lederhosen en lange tafels met kannen bier: bij München denk je al snel aan Oktoberfest. De Duitse stad biedt nog veel meer, zoals het oude centrum, de mooie gebouwen en sfeervolle pleinen. In deze stad komen Beierse tradities, kunst en industrie samen.

Duitsland
Beieren
München
Eigen vervoer
Verwijder filters

20 accommodaties

Over München

München is de hoofdstad van de Duitse zuidelijke deelstaat Beieren en heeft ongeveer 1,4 miljoen inwoners. De stad ligt aan de rivier de Isar en ligt temidden een adembenemend mooie heuvelachtige sightseeing.

Een stedentrip naar deze stad zal onherroepelijk in het teken van het bier staan. Dat kan niet anders, want karakteristiek aan deze stad zijn toch vooral de biertuinen (er zijn er wel 180!). Zo’n biertuin is traditioneel gevuld met lange houten tafels, waar een ieder plaats neemt en een lekkere grote pul bier tot zich neemt. Krijg je maar niet genoeg van het bier, dan kun je ook een bezoek brengen aan de vele aanwezige bierkelders. Een bekend bierfeest is het Oktoberfest. Dit feest begint half september en eindigt op de eerste zondag van oktober. De Theresienwiese, een groot terrein buiten het stadscentrum, wordt gevuld met biertenten en een kermis en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers! Het zijn voornamelijk van oorsprong kloosterbieren die uit deze streek komen, en dat zie je terug in hun namen als Augustiner, Paulaner, Löwenbrau.

Maar München is beslist meer dan alleen een bierstad. Zij heeft prachtige bezienswaardigheden met voor de museum liefhebber één van de grootste der wetenschapsmuseums, het Deutsches Museum. Een enorm stadspark, “de Engelse tuinen', begint vlakbij het centrum. Rond om de Chinese toren in deze tuin kun je op een bankje helemaal tot rust komen. Het oude centrum heeft een prachtig, statig stadhuis met een opmerkelijk klokkenspel, er zijn schitterende kerken zoals de Frauenkirche en kastelen en een paleis. De vele bezienswaardigheden zijn eenvoudig en makkelijk te bereiken via de U-bahn. Een dagticket kost slechts 5 euro.

Wie deze citytrip boekt om te winkelen, kan zich uitleven in winkelstraten als Theatinerstraße, Residenzstraße en de Maximilianstraße, waar luxe winkels te bezoeken zijn. Het stadscentrum herbergt grote warenhuizen en er zijn verschillende wijken waar je shopping mogelijkheden oneindig zijn, van trendy winkeltjes tot tweedehands zaakjes.

In Beieren eten ze graag vlees. Bekende Beierse gerechten zijn de schnitzels en het Schweinebraten (met zuurkool). Een echte specialiteit uit deze stad is de Weißwurst, een witte worst, welke wordt gegeten met een zoete mosterd. Zoals eigenlijk in heel Duitsland, is ook hier de Italiaanse, Griekse en Turkse keuken populair en derhalve zijn dit soort restaurants ruim voldoende aanwezig.

Het klimaat in het zuidelijke deel van Duitsland is vergelijkbaar met het weer van Nederland. Gemiddeld is de temperatuur rond München in de zomermaanden zo’n 23 ºC.

Wat zeggen bezoekers over

München

Er is nog geen review geschreven, ben jij de eerste?

Boek met garantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
Veilig betalen
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.