/Duitsland/Beieren

Vakantie in Beieren

Eindeloze landschappen, witte bergtoppen en sprookjesachtige kastelen, je vindt het in de Duitse regio Beieren. Wandelaars kunnen hier hun hart ophalen, de groene omgeving is fantastisch. Ook zijn steden zoals Passau en Lindau zeker het bezoeken waard!

Duitsland
Beieren
Eigen vervoer
Verwijder filters

799 accommodaties

Over Beieren

Over Beieren

Eindeloze landschappen, witte bergtoppen en sprookjesachtige kastelen. Dit zijn dé kenmerken van de Duitse regio Beieren. Wandelaars kunnen hier hun hart ophalen, want door de groene omgeving wil je niet anders dan erop uit trekken. Maar ook voor cultuurliefhebbers is een vakantie naar Beieren perfect. Zo zijn de steden Passau en Lindau zeker het bezoeken waard.

Ben je op zoek naar een goedkope vakantie en wil je niet te lang reizen? Dan zit je met Beieren gebakken! Deze Zuid-Duitse regio staat voor betaalbare vakanties in een ansichtkaart-achtige omgeving. Hoofdstad München, gelegen aan de voet van het Alpenmassief, vormt het toneel voor het Oktoberfest. Jaarlijks trekt het evenement miljoenen mensen naar de stad om grote pullen Beiers bier te drinken. Het epicentrum van dit feest vind je in München, hier staan de lange kenmerkende tafel met grote bierpullen, gevuld met bier en een goede laag schuim, al klaar.

Beierse cultuur en natuur

Beieren staat vooral bekend om zijn eeuwenoude geschiedenis die nog altijd wordt weerspiegeld in klederdrachtfeesten, operafestivals en de vele middeleeuwse burchten en kerkjes. Ook staat de regio bekend om zijn natuurschoon. Zelden vind je zoveel glasheldere meren, mystieke bossen en zonnige wijnhellingen bij elkaar. Wanneer je over de romantische middengebergten wandelt, kijk je uit over de verderop gelegen Alpentoppen. Ook vissers en kanoërs kunnen er hun lol op met de vele riviertjes die er in het gebied te vinden zijn. Voor natuurliefhebbers is een vakantie naar Beieren dan ook een absolute aanrader!

Culinair Beieren

Lekkerbekken hebben in Beieren de vakantie van hun leven. Binnen de regio bevinden zich vele keukens die elk een eigen variatie hebben op de Beierse streekgerechten. Die keuken loopt uiteen van eenvoudige maar smaakvolle Kraftbrühe (bouillon) tot met sterren bekroonde Truthahn (haan). Ook voor wildschotels met verse bosvruchten ben je in dit gebied aan het juiste adres! Met de grootste brouwerijendichtheid ter wereld, kun je bij je maaltijd uit vele soorten Beierse biertjes kiezen.

Bezienswaardigheden Beieren

Meer dan zat te doen, misschien zelfs teveel voor één vakantie. Met ruim 900 bezienswaardigheden ben je voorlopig wel bezig. De mooiste, indrukwekkendste bezienswaardigheden in Beieren zijn de Zugspitze, het kasteel Schloss Neuschwanstein en de Breitachklamm. Daarnaast vind je nog talloze (attractie)parken en historische plaatsen die betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog, zoals het Adelaarsnest.

Boek met garantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
Veilig betalen
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.