Vakantie Garmisch-Partenkirchen

Windschäufeln

Seehaus Riessersee

Riverside Apartment
Garmisch-Partenkirchen
Wij vonden het heel erg tegenvallen. We hadden via tui geboekt. Ze wisten bij binnenkomst niet wie we waren. En ook niet dat onze jongste dochter glutenvrij moet eten. Om de auto te parkeren moesten we 8 euro per dag betalen in de reisdocu stond 5 euro. Onze gezinskamer was erg benauwd net als de rest van het hotel. Het was snachts 28 graden op onze kamer met 2 ramen open slapen was dus echt een moetje anders drijf je uit je bed. Badkamer was erg krap. Deuren en hout achter het bed zaten vol vet vlekken, netals de bedrog. Het buffet was lauw en de pasta was erg uitgedroogd in de warmhoudschalen. We hadden halfpension geboekt. Dit was hun niet duidelijk dus we kregen gelijk de eerste avond een flinke rekening. Deze moest ik maar met de receptie overleggen. Onze jongste dochter kon kiezen uit rucola en komkommer. Ik was woest. Ze hadden niks glutenvrij, of beter gezegd ik vertrouwde het niet. #naast een schaal met vlees in roomsaus!
Super leuk en mooi skigebied. Het is niet heel druk op de pistes en je bent zo op de Zugspitze, de hoogste berg van Duitsland. Naast skiën zijn er nog genoeg andere activiteiten om te doen, zoals rodelen, een wandeling naar de Partnachklamm en een ritje met de paardenslee.
Op wintersport geweest naar Garmisch. Verrassend: leuk skigebied, prachtig dorpen dichtbij NL. Mooie pistes, goede voorzieningen en een prachtig uitzicht op de hoogste berg van Duitsland met een spectaculaire kabelbaan. Ook in de zomer verrassend en in mijn jeugd eel geweest. Met name de Alpspitze en Wank hebben prachtige wandeltochten. Mooi zwembad in de buurt (oberammegau) en vergeet uiteraard de bezienswaardigheden Zugspitze en de skispringschans niet.
Een gemoedelijke dorp met vriendelijke mensen. Gedurende het hele jaar is er iets te beleven op sportief gebied. Maar je kunt er ook heerlijk tot rust komen in de schitterende bergomgeving. Qua sport kun je het zo gek niet bedenken of je kunt het wel beoefenen zowel in de zomer als de in winter. Voor de geoefende sporter maar ook zeker voor een beginner. Er zijn veel ervaren gidsen die je met liefde meer leren over hun passie!