3,8 miljoen reviews
Tijdelijk geen boekingskosten
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa
/Cyprus/Famagusta/Famagusta / Magusa

Vakantie in Famagusta / Magusa

Wil je op vakantie naar Cyprus? Misschien is het charmante vissersplaatsje Famagusta wel een leuke bestemming voor jou!

Populair
Cyprus
Famagusta
Famagusta / Magusa
Over Famagusta / Magusa

Staat een reis naar het zonnige Cyprus op jouw verlanglijstje? Denk dan eens aan een vakantie naar Magusa (Famagusta). Deze stad, gelegen aan de oostkust van Cyprus, is een schilderachtig vissersstadje met een rijke geschiedenis. De goudgele zandstranden en omliggende steden met historische gebouwen zorgen voor voldoende afwisseling tijdens je vakantie. Lees snel verder en ontdek leuke bezienswaardigheden in de omgeving.

Magusa vind je in het Turkse gedeelte van Cyprus. Het is een fijne vakantiebestemming wanneer je een strandvakantie graag combineert met culturele uitstapjes. In het gezellige centrum van Magusa vind je kleine straatjes met typisch Turkse restaurants en leuke winkeltjes. Ook zijn er regelmatig lokale markten waar je kunt proeven van zoute olijven, zongerijpt fruit en andere lokale lekkernijen.

Dankzij het mediterrane klimaat word je tijdens je vakantie in Magusa elke dag wakker met heerlijk strandweer. Er liggen maar liefst vier zandstranden in de buurt van je verblijf waar je je strandlaken kunt uitrollen. De uitgestrekte zandstranden behoren dan ook tot de mooiste stranden van Europa. Veel gezinnen gaan graag op vakantie naar Magusa vanwege haar brede zandstranden die geleidelijk aflopen in zee. 

In de Middellandse Zee kun je naar hartelust snorkelen, want het water is hier kristalhelder. Vooral Silver Beach staat dankzij haar bijzondere rif bekend als geschikte plek om te snorkelen en te duiken. Ook zijn er tal van andere watersporten die je hier kunt beoefenen. Zo kun je waterskiën of een bootje huren voor een mooie tocht langs de kust. 

Tijdens je vakantie in Magusa vind je verschillende historische dorpen in de omgeving met interessante bezienswaardigheden. Een van die historische dorpen is Salamis dat vroeger bekend stond als havenstad, maar nu vooral wordt bezocht vanwege haar Romeinse historie. Je kunt er het bekende Sint Barnabas klooster bezoeken. Dit klooster heeft een klein museum met archeologische vondsten uit de streek. Ook het Romeinse theater is prachtig om te zien met haar indrukwekkende mozaïeken en zuilen. Als cultuurliefhebber kun je hier je hart ophalen.

In de buurt van Famagusta vind je de wijk Varosha. Deze wijk wordt ook wel de ‘spookstad’ genoemd. In deze wijk mogen geen mensen komen; het hele gebied is afgezet en ziet er verlaten uit. Veel toeristen willen dit gedeelte van de stad van dichtbij bekijken vanwege de mystiek die eromheen hangt. 

Ontdek de prachtige oostkust van het zonovergoten Cyprus en boek een vakantie naar Magusa.