Wat moet ik meenemen op wintersport? Check dit lijstje!

Redactie - 19 januari 2020

Wat moet ik meenemen op wintersport? Check dit lijstje!

Redactie - 19 januari 2020

Eindelijk is het zover, de wintersportvakantie gaat beginnen! Maar voordat je vertrekt, moet je nog wel de nodige voorbereidingen treffen. Want wat moet ik meenemen op wintersport? Wij maakten een handige checklist voor je. Van ski- en snowboarduitrusting tot spullen voor in het appartement en voor als je met de auto op wintersport gaat. Maar ook welke belangrijke papieren je niet mag vergeten als je richting de sneeuw gaat.

Wat moet ik meenemen op wintersport ski- en sneeuwuitrusting

Ski- en snowboarduitrusting

Je ski’s of snowboard zul je niet snel vergeten mee te nemen. Maar wat moet je nou nog meer niet vergeten als je naar de sneeuw gaat? Qua kleding is het belangrijk dat je tijdens het skiën rekening houdt met het zogenaamde drielagensysteem. Dit systeem is de beste manier om je lichaamswarmte op peil te houden als je van de piste gaat. Thermo ondergoed is de basislaag, de tweede laag werkt isolerend en de buitenlaag biedt bescherming tegen alle weersomstandigheden. Dit gouden trio geeft zweet, winterse temperaturen of sneeuw geen kans.

• Skibroek, skischoenen, skisokken, ski-jas en skihelm
  • Muts, haarband of oorwarmers
  • Handschoenen of wanten en een sjaal
  • Warme fleece trui of pulli
  • Thermo ondergoed
  • Snowboots of stevige schoenen/laarzen (waterdicht)
  • Skibril en zonnebril
  • Kleine rugzak voor op de piste
  • Lippenbalsem met beschermende factor
  • Eventueel jouw eigen ski’s, skistokken en skischoenen of snowboard en snowboardschoenen

Is dit je eerste keer dat je op skivakantie gaat? Dan is het wellicht handig om je goed te laten adviseren door een expert bij de skiverhuur.

Wat moet ik meenemen op wintersport spullen voor in de auto

Spullen voor in de auto

Wanneer je met de auto op wintersport gaat, zijn er een aantal belangrijke zaken die je moet meenemen. Zorg dat je de volgende dingen meeneemt als je met de auto naar je wintersportbestemming gaat.

• Autobahnvignet of tolvignet
  • Rij- en kentekenbewijs
  • Europees schadeformulier
  • Autoverzekering met groene kaart
  • Winterbanden en sneeuwkettingen
  • Anti-vries en anti-condensdoek
  • Gevarendriehoek en autogereedschap
  • Veiligheidsvestjes voor alle inzittenden
  • Reserveband en gereedschap om de band te verwisselen
  • Routebeschrijving, navigatiesysteem of wegenkaart
  • Zaklamp en fleecedekens
  • IJskrabber, zachte handveger en slotontdooier
  • Reserve sleutel van auto

En vergeet geen eten en drinken mee te nemen. Je weet immers nooit hoe lang je onderweg bent naar je wintersportbestemming in Frankrijk of Oostenrijk.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/5x-wintersport-slaapplekken-oostenrijk/”]

Wat moet ik meenemen op wintersport spullen voor in het appartement

Spullen voor in het appartement

Wanneer je een appartement hebt geboekt, is het verstandig om vooraf te controleren wat er allemaal aanwezig is. Anders is het verstandig om dit zelf van huis mee te nemen. Ga je met de auto op vakantie? Doe dan de boodschappen voor het eten al in Nederland. Dat is goedkoper en je hoeft bij aankomst niet op zoek naar een supermarkt.

• Eten en drinken voor onderweg en tijdens je verblijf in de sneeuw
  • Bedlinnen, hand- en theedoeken en servies
  • Afwasmiddel en afwasborstel (eventueel vaatwastabletten)
  • Keukenrol en toiletpapier
  • Blikopener, kurkentrekker en kaasschaaf
  • Keukenmesjes en schaar

Op zoek naar een accommodatie in Frankrijk voor je skivakantie? Dan tippen wij je de volgende appartementen.

1. Les Chalets de l’Adonis in Les Ménuires
  2. LVH Résidence Le Sun Valley in La Plagne
  3. Les Balcons de Val Cenis Village in Lanslevillard

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/ontdek-wintersport-kleine-kinderen-duitse-willingen/”]

Wat moet ik meenemen op wintersport action cam

Belangrijke papieren en overige spullen

Ten slotte is het belangrijk dat je alle reispapieren meeneemt. Deze heb je nodig in gevallen van nood, bijvoorbeeld wanneer je bent gevallen en naar het ziekenhuis moet, maar ook om in te checken in het hotel of appartement. En vergeet niet om je fototoestel of action cam mee te nemen, waarmee je jaloersmakende foto’s of filmpjes maakt vanaf de piste voor het thuisfront.

• Paspoort of identiteitsbewijs
  • Reisverzekering met wintersportdekking
  • Reispapieren (bevestiging van de boeking van je appartement of hotel)
  • Contant geld, pinpas en/of creditcard
  • Fototoestel of action cam
  • Laptop, telefoon, power bank en iPad met alle opladers en eventueel een stekkerdoos
  • Boeken, tijdschriften en spelletjes
  • EHBO-setje

Nog geen wintersportvakantie geboekt? Kijk op Zoover voor winterse bestemmingen!