Vakantie Turkse Rivièra: de acht leukste bestemmingen

Redactie - 19 januari 2022

Vakantie Turkse Rivièra: de acht leukste bestemmingen

Redactie - 19 januari 2022

Of je het nu de Turkse Rivièra noemt of de Turquoise Kust, we hebben het over hetzelfde: een betoverend stukje kustlijn in Turkije. Dit mediterrane paradijs aan de Middellandse Zee loopt van Antalya in het zuiden tot Çeşme in het noordwesten. Een vakantiewalhalla met blue voyage cruises, de mooiste stranden, ongerepte natuur, oude ruïnes, pittoreske dorpjes en schitterende resorts. Lijkt het je wel wat, zo’n betaalbare, zonnige vakantie aan de Turkse Rivièra? We zetten acht van de leukste bestemmingen voor een vakantie aan de Turkse Rivièra op een rij, zodat kiezen zo gepiept is.

Alanya

Laten we het spits afbijten met Alanya: een van de meest populaire badplaatsen voor een vakantie in de Turkse Rivièra. Een moderne bestemming die bekend staat om de mooie zandstranden. Hét symbool van Antalya is de Rode Toren, die de scheepswerven vroeger beschermde. De overblijfselen van die werven zijn trouwens nog steeds te spotten in het water. Deze Turkse topper heeft veel stranden met een blauwe vlag (schone en veilige stranden), tal van leuke restaurants en een bruisend nachtleven.

Vakantie Turkse Rivièra: de acht leukste bestemmingen

Wil je meer weten over leuke accommodaties in Alanya? Lees dan dit blogartikel: ‘Deze 10 populaire accommodaties in Alanya scoren het best

Antalya

Antalya is de belangrijkste stad van de regio met dezelfde naam. De grootste stad aan de Middellandse Zee-kust zelfs, met een charmante haven. Deze populaire vakantiebestemming ligt hoog op de kliffen en heeft een prachtig uitzicht op het berglandschap. Tip! Boek een hotel aan de rand van de stad, met uitzicht op zee. Wauw!

Vakantie Turkse Rivièra: de acht leukste bestemmingen

Belek

Golfliefhebbers opgelet. Belek is het golfmekka van Turkije met de beste golfbanen en spectaculaire lange, gouden zandstranden. Tel daar fantastisch mooie bergen op de achtergrond bij op, en je bent verkocht!

Maxx Royal Belek Golf & Spa populairste accommodaties in Europa met de beste service

Hotel Maxx Royal Belek Golf & Spa

Olympos en Cirali

Te midden van de ongerepte natuur, aan een vijf kilometer lang strand vind je het kustplaatsje Olympos. Komt je vast bekend voor. Kan kloppen, want deze bestemming is bekend van de oude ruïnes van Olympos, met onder meer baden, een tempel, het Romeinse theater en de necropolis.

Vakantie Turkse Rivièra: de acht leukste bestemmingen

Ten noorden van Olympos ligt Cirali: niet veel meer dan een sinaasappelplantage, een mooi strand en een aantal fijne accomodaties. Maar, hoog op de heuvel vlakbij Cirali ligt Chimaera. Uit de rotsachtige bodem van een berghelling komen hier op meerdere plekken vlammen uit de grond. Bizar! In het Turks staat deze plaats dan ook bekend als de Yanartaş, de brandende steen.

Kemer

Is je vakantiegezelschap niet bepaald eensgezind? De een wil aan het strand liggen, de ander wil varen en wéér een ander wandelt liever door het groen? Kemer – met aan de ene kant het Taurusgebergte en aan de andere kant de zee – is je redding! De stad ligt ten zuiden van Antalya aan de Middellandse zee en wordt omringd door dennenbossen. Het centrale punt van Kemer is de mooie jachthaven, waar veel blue voyage cruises een tussenstop maken. Een veelzijdige bestemming voor een vakantie aan de Turkse Rivièra!

Vakantie Turkse Rivièra: de acht leukste bestemmingen

Nog op zoek naar een leuke accommodatie in Kemer? Dit blogartikel highlights de 10 hotels die een 9 of hoger scoren!

Patara

Patara was een oude stad in Lycië, vlakbij het huidige Gelemiş. De oude, historische stad bestaat nu alleen nog uit ruïnes, maar het gebied draagt nog steeds dezelfde naam. Tegenwoordig staat het kleine dorpje naast de opgravingen vooral bekend om het mooiste en langste strand van de Turkse kust. Maar liefst achttien kilometer walhalla voor de strandliefhebber! Strandliefhebbers zijn niet de enigen die dol zijn op het strand van Patara, ook zeeschildpadden; ze graven hier namelijk hun nesten. Een geliefde bestemming voor een vakantie aan de Turkse Rivièra.

Vakantie Turkse Rivièra: de acht leukste bestemmingen

Side

Het geliefde Side is een allemansvriend. De zonbestemming bestaat eigenlijk uit drie delen (de antieke stad, het moderne centrum en de badplaats) en ligt aan de voet van het Taurusgebergte. Je kunt wel zeggen dat deze kustplaats voor ieder wat wils heeft. Van de beste stranden tot historische bezienswaardigheden, leuke winkeltjes en een ruimte keuze aan restaurants en uitgaansgelegenheden. Een perfecte bestemming voor een vakantie aan de Turkse Rivièra.

Hotel Limak Arcadia Golf & Sport Resort populairste best scorende accommodaties bij Belek

Hotel Limak Arcadia Sport Resort

En, hebben we je een idee kunnen geven welke bestemming bij jou past? Bekijk dan zeker ons aanbod voor een vakantie in de Turkse Riviera!