8 must-visit dorpjes en leuke stadjes op de Canarische Eilanden

Redactie - 6 januari 2020

8 must-visit dorpjes en leuke stadjes op de Canarische Eilanden

Redactie - 6 januari 2020

Op vakantie naar de Canarische Eilanden? Altijd een goed idee! Het weer is top en er is genoeg te doen. Té veel misschien wel. Dat maakt het lastig kiezen. Aan één vakantie heb je nooit genoeg. We zetten acht van onze favoriete dorpjes en leuke stadjes op de Canarische Eilanden op een rij. Zo kies je eenvoudig de mooiste plaatsen om te bezoeken.

La Laguna – Tenerife

La Laguna ligt in het noorden van Tenerife en was ooit de oude hoofdstad van de Canarische Eilanden. Tegenwoordig is het een onbekend juweeltje vol paleizen, kathedralen, monumenten en traditionele huizen. Tel hier het fantastische uitzicht op de glinsterende zee en de mooie landgoederen bij op … en je begrijpt: dat moet je zien!

Vijf van onze favoriete logeeradresjes op Tenerife:

Hotel H10 Conquistador
Appartement Sol Sun Beach
Hotel Bahia Principe Tenerife & Costa Adeje
Aparthotel Hovima La Pinta Beachfront Family Hotel
Hotel Tigotan Lovers & Friends Playa de las Américas

leuke stadjes canarische eilanden 1

Teror – Gran Canaria

Teror ligt in het noorden van Gran Canaria en is charmant en klein. Een van de vele leuke stadjes van de Canarische Eilanden. Zie het als een schilderachtige buitenwijk van de hoofdstad Las Palmas.

Bezoek in Teror de 18e eeuws Basilica Nuestra Señora del Pino en Casa Museo de los Patronos de la Virgen. De mooie binnenplaats is de ideale plek om even te ontspannen, te genieten van de omgeving en lekker mensen te kijken.

leuke stadjes canarische eilanden

Icod de los Vinos  Tenerife

Geniet in Icod de los Vinos van het mooiste uitzicht op de Teide, de vulkaan én de hoogste berg van Spanje. Spot ook de Dragon Tree (een boom die naar verluidt duizend jaar oud is), slenter lekker door de geplaveide straatjes en bezoek de kerk van San Marcos. Kortom, ideaal voor een lekker ontspannen dagje.

dorpjes en leuke stadjes canarische eilanden

Garachico – Tenerife

Wandel door de kleurrijke steegjes en ontspan op het terras in Garachico. Driehonderd jaar geleden was Garachico de belangrijkste haven van het eiland Tenerife, vol met mooie huizen die bewoond werden door rijke kooplieden, geestelijken en grote kunstenaars. Na een vulkaanuitbarsting in 1706 moest het plaatsje helaas volledig worden herbouwd.

Nu komen veel vakantiegangers voor de prachtige natuurlijke zwembaden met kristalhelder water, te midden van vulkanische zwarte rotsen. Wauw!

Maspalomas – Gran Canaria

Maspalomas is beroemd om zijn uitgestrekte zandduinen. Net een woestijn! Extra leuk: de biodiversiteit is enorm. Er leven veel verschillende planten en dieren in de La Charca oase en het palmbomenbos.

Bezoek ook El Faro de Maspalomas, de vuurtoren op het meest zuidelijke punt van Gran Canaria. En trek je zwemkleding aan, want de stranden van Maspalomas zijn ook niet mis.

Betancuria – Fuerteventura

Betancuria ligt de westkust van Fuerteventura en was vroeger de hoofdstad van het eiland. Hoewel dit tegenwoordig niet meer het geval is, zijn de indrukwekkende monumenten wel bijzonder goed bewaard gebleven. Een fijne verrassing!

Ontdek het hart van de stad en zie het contrast tussen al het groen en de witte huizen. Een bezoek aan de Santa Maria kerk is ook een aanrader. De kerk ligt op een prachtige, Instagramwaardige plek.

Tip: neem voor een unieke ervaring plaats onder het mooie Mudejar-plafond van de kerk en luister naar het koor dat Spaanse hymnes zingt.

La Orotava – Tenerife

La Orotava staat bekend als een van de mooiste plaatsen van de Canarische eilanden. De historische oude stad ligt aan de noordkust van Tenerife, in een vallei omringd door bananenplantages. La Orotava heeft fantastische barokke architectuur en prachtige tropische tuinen. De omliggende bergen maken het de perfecte vakantiebestemming voor wandelfans.

leuke stadjes canarische eilanden 1

Teguise – Lanzarote

Teguise is een van de oudste stadjes op de Canarische Eilanden. Tip! Ga op zondag voor de markt: een waar feestje. Het is de grootste markt op Lanzarote en mensen van over het hele eiland komen speciaal hiervoor naar Teguise. De rest van de week is het een rustig plaatsje waar het heerlijk is om rond te dwalen door de kleine straatjes. Wandel naar Castillo de Santa Bárbara voor een spectaculair uitzicht over het stadje.