Wat is het leukste Canarische eiland: Lanzarote of Fuerteventura?

Lise - 7 december 2023

Wat is het leukste Canarische eiland: Lanzarote of Fuerteventura?

Lise - 7 december 2023

De Canarische Eilanden zijn al jarenlang erg populair onder veel vakantiegangers! Maar hoe weet je nou wat het leukste Canarische eiland is? Wij hebben Lanzarote en Fuerteventura naast elkaar gezet en geven jou alle tips om erachter te komen welk eiland perfect is voor jouw vakantie!

Wat kan je allemaal doen op Lanzarote en Fuerteventura?

Van cultuur snuiven, tot avontuurlijke activiteiten en een drankje doen in een café: alles wat je kan verzinnen. Je kan op beide eilanden leuke dingen doen (of juist lekker niks doen), waar je zelf maar zin in hebt.

Lanzarote staat bekend om zijn unieke landschap dat gevormd is door vulkanische activiteit. Een van de hoogtepunten van dit eiland is het Timanfaya National Park, waar je kunt genieten van adembenemende uitzichten over kraters en lavavelden. Je kunt zelfs een ritje maken op een dromedaris! Daarnaast heeft Lanzarote vele prachtige landschappen, waaronder de Cactus Garden.

Fuerteventura daarentegen is bekend vanwege de uitgestrekte zandduinen en prachtige stranden. Dit eiland is een paradijs voor watersportliefhebbers, vooral voor surfers. Met constante wind en hoge golven biedt Fuerteventura perfecte omstandigheden voor surfers van elk niveau. Ook kun je hier genieten van geweldige snorkel- en duikervaringen in de zee met een mooie onderwaterwereld.

leukste Canarische eiland Lanzarote Cactus Garden

Waar zijn de mooiste stranden?

Als het gaat om stranden, hebben zowel Lanzarote als Fuerteventura veel te bieden. Op Lanzarote vind je bijvoorbeeld het prachtige Papagayo-strand, met turquoise water en wit zand. Dit strand is perfect om te ontspannen en te genieten van de zon. Ook Playa Blanca en Famara Beach zijn populaire strandbestemmingen op dit eiland. Fuerteventura staat bekend om zijn kilometerslange zandstranden. Een van de meest geliefde plekken is Corralejo, waar je kunt genieten van fijn wit zand en helderblauw water. Daarnaast zijn er ook afgelegen stranden zoals Cofete Beach, waar je kunt genieten van rust en stilte midden in de natuur. Wanneer ga jij palmbomen spotten op het leukste Canarische eiland voor jou?

Op welk eiland heb je het beste weer?

Beide eilanden hebben een mild klimaat gedurende het hele jaar, maar er zijn kleine verschillen tussen Lanzarote en Fuerteventura. Over het algemeen heeft Lanzarote in de wintermaanden iets hogere temperaturen dan FuerteventuraLanzarote wordt gekenmerkt door een mild en stabiel klimaat gedurende het hele jaar. Het eiland heeft de reputatie van “het eiland van de eeuwige lente”, waarbij temperaturen zelden onder de 22 graden Celsius dalen, zelfs in de wintermaanden. De zomers kunnen warm zijn, maar er waait vaak een verkoelende bries vanaf de Atlantische Oceaan.

Fuerteventura staat bekend als “het eiland van de eeuwige wind” vanwege de constante passaatwinden die het hele jaar door waaien. Deze wind maakt het klimaat op Fuerteventura aangenamer tijdens hete zomerdagen, omdat het voor verkoeling zorgt. De temperaturen kunnen hier hoger zijn dan op Lanzarote, maar door de wind voelt het minder benauwd aan. Als je op zoek bent naar warm weer tijdens de wintermaanden, dan is Lanzarote misschien de betere keuze voor jou, terwijl voor de zomerperiode Fuerteventura juist wat aangenamer kan zijn met de wind.

Welk eiland is ideaal voor een kindvriendelijke vakantie?

Voor gezinnen die op zoek zijn naar een kindvriendelijke vakantie bieden beide eilanden hartstikke veel mogelijkheden. Op Lanzarote kunnen kinderen veel plezier beleven in attractiepark Rancho Texas Park of in het Aquarium Costa Teguise. Ook kun je een bezoek brengen aan Jameos del Agua, waar kinderen kunnen leren over de fascinerende onderwaterwereld. Op Fuerteventura kunnen kinderen genieten van het Oasis Park, waar ze verschillende dieren kunnen zien en zelfs een ritje kunnen maken op een kameel. Daarnaast heeft dit eiland ook veel speeltuinen en waterparken, zoals Acua Water Park in Corralejo. Voor een kindvriendelijke vakantie naar Lanzarote of Fuerteventura zit je eigenlijk altijd wel goed.

Overnachten op Lanzarote en Fuerteventura

Wil je ook weten waar je fijn kunt verblijven tijdens je vakantie op het leukste Canarische eiland voor jou? Wij hebben twee leuke accommodaties gevonden!

Beatriz Playa
Beatriz Playa op Lanzarote

''We boekten dit hotel voor de tweede keer omdat het de eerste keer al zo ontzettend goed bevallen was. Het was opnieuw een geweldige ervaring. Het personeel is fantastisch evenals het hotel met z'n fijne ligging. De stagiaires Evie & Mik waren een zeer prettige toegevoegde waarde. Hun vriendelijke ontvangst en begeleiding zorgden voor een fijne en vertrouwde sfeer. We kijken er weer naar uit opnieuw dit geweldige hotel met het behulpzame personeel te boeken.'' - Saskia

Bekijk hotel
Pierre & Vacances Village Club Fuerteventura OrigoMare
Pierre & Vacances Village Club Fuerteventura OrigoMare

''Een heerlijk park met goede huisjes. Er is veel te doen op het park zelf. Er is een pendelbus voor het strand, maar een eigen auto is een aanrader. Wij hebben op basis van logies geboekt. Eenmaal het buffet geprobeerd, dat is geen aanrader. Er zit weinig smaak aan het eten. Er is een wasserette, Italiaans restaurant, watersport bedrijf, mini golf, supermarkt, game room, waterpark en fietsverhuur aanwezig, dus van alle gemakken voorzien. Wij waren met 2 gezinnen in 2 huizen. Deze konden helaas niet naast elkaar vanwege de hoeveelheid slaapkamers.'' - Monique

Bekijk accommodatie