5x de leukste markten op Fuerteventura

Redactie - 15 juni 2017

5x de leukste markten op Fuerteventura

Redactie - 15 juni 2017

Je vakantievoorpret begint hier! Elke week lichten wij een ander populair vakantieland voor je uit. Van lekkerste eten tot beste accommodaties en leukste tips. Tot en met zondag 25 juni draait alles om het zonnige Spanje.

Laat voor maandag 26 juni een vakantie review achter en maak kans op een reischeque van €500,- voor Spanje.

Wordt het na een aantal dagen bakken op één van de prachtige stranden van Fuerteventura tijd om de benen te strekken tijdens je zomervakantie? Struin dan eens langs de kramen van één van de vele markten op het Canarische eiland. Bij deze 5 leuke markten vind je zeker een origineel souvenir voor de thuisblijvers. En voor jezelf natuurlijk!

1. Ambachtsproducten in Corralejo

Elke maandag en vrijdag tussen 9 en 14 uur kun je de markt in Corralejo in het noorden van Fuerteventura bezoeken. Dit is de grootste markt van het eiland. Op maandag komen er vooral locals voor hun boodschappen. Je vindt hier veel verse producten, maar ook ambachtsproducten zoals sieraden en Afrikaanse houtsnijwerken. Voor een handgemaakt souvenir ben je hier dus op de juiste plek. Afdingen mag.

Overnachten in Corralejo? Kies voor Hotel Barceló Corralejo Bay, dat een 8,8 kreeg op Zoover.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/algemeen/07-03-2015-welk-canarisch-eiland-kies-jij/”]

Beeld: Guide to canary islands

2. Kleding en accessoires in Caleta de Fuste

De markt in Caleta de Fuste bezoek je elke zaterdag tussen 8:30 en 14 uur. Vooral voor tassen, kleding en zonnebrillen zit je hier goed. Daarnaast slenter je langs kramen met houtsnijwerk en natuurlijke verzorgingsproducten met aloë vera. Er worden hoge prijzen gevraagd en afdingen is hier een spel dat graag gespeeld wordt. Dus kom maar op met je pokerface!

3. Afrikaanse ambacht in Costa Calma

De Afrikaanse markt, zo wordt de markt in Costa Calma ook wel genoemd. Dit, omdat er vrijwel alleen maar marktkoopmannen van Afrikaanse afkomst met hun waar staan. Eten vind je hier niet, wel handgemaakte producten voor weinig geld. Snuffel goed tussen de namaak Ray-Bans en Chanel tassen en je vindt de mooiste ambachtsproducten. Boek Aparthotel SBH Sunrise Monica Beach (beoordeeld met een 7,8 op Zoover) eens om te overnachten in deze plaats.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/zomer/strandvakantie/zoovers-kijk-op-de-canarische-eilanden/”]

4. Handwerk en souvenirs in Lajares

De Lajares Craft market, zo heet deze markt. Zoals de naam al aangeeft vind je hier vooral craft art, oftewel handwerk. Opvallend is dat hier, in tegenstelling tot de andere markten, veel meer vrouwen achter de kramen staan. Je kijkt he ogen uit met alle creatieve en kleurrijke kraampjes. Zo vind je hier producten als mini-schilderijtjes, gehaakte cactusjes en kunstwerken gesneden uit hout.

5. Lokale producten in Puerto del Rosario

Neem je knorrende maag mee naar de markt in Puerto del Rosario, want die kun je hier vullen met heel veel vers gemaakt lekkers. Deze boerenmarkt is elke zaterdag geopend tussen 9 en 14 uur. Lokale producten worden hier op ambachtelijke wijze gemaakt en bereid. Denk aan verse vis, gebakjes, wijnen, (geiten)kazen, olijfolie, cactus jam, aloë vera en gebakken brood. Loopt het water je al in de mond?

Reviewer Roy Mulder sliep in Hotel Barceló Fuerteventura Thalasso Spa: ‘Wat je op de foto’s ziet, is ook echt hoe het er daar uit ziet. Ik zal dat hotel zeker aanraden aan alle mensen die naar Fuerteventura wilt. Wij komen in ieder geval er zeker nog een keer terug.’

Hebben we een markt gemist die echt in dit rijtje thuishoort? Laat het ons gerust weten!

Laat voor maandag 26 juni een vakantie review achter en maak kans op een reischeque van €500,- voor Spanje.

BewarenBewaren