Top 5 mooiste stranden van Madeira

Kayleigh - 26 februari 2025

Top 5 mooiste stranden van Madeira

Kayleigh - 26 februari 2025

Madeira, een pareltje in de Atlantische Oceaan, staat bekend om zijn adembenemende landschappen en weelderige natuur. Maar wist je dat dit eiland van Portugal ook enkele van de mooiste stranden ter wereld herbergt? In deze blog nemen we je mee langs de top 5 mooiste stranden van Madeira. Bereid je voor op parelwitte zandstranden, kristalhelder water en een onvergetelijke ervaring!

1. Praia Formosa

We beginnen onze tour langs de mooiste stranden van Madeira met Praia Formosa, een ware parel aan de zuidkust van het eiland. Dit uitgestrekte strand, gelegen op slechts 10 minuten rijden van de hoofdstad Funchal, is een perfecte mix van zwart zand en kiezelstenen. Het contrast tussen het donkere strand en het azuurblauwe water is ronduit spectaculair!

Wat Praia Formosa zo bijzonder maakt, is de unieke combinatie van natuurlijke schoonheid en moderne faciliteiten. Langs de boulevard vind je talloze restaurants, bars en ijssalons waar je kunt genieten van de lokale keuken. Voor de sportievelingen onder ons is er een fiets- en wandelpad dat zich uitstrekt over de hele lengte van het strand.

Praia Formosa - mooiste stranden van Madeira

2. Praia do Porto do Seixal

Het volgende pareltje is Praia do Porto do Seixal, gelegen aan de noordkust van het eiland. Dit strand staat bekend om zijn dramatische landschap, met steile kliffen die het strand omringen en een indrukwekkende waterval die direct in zee stort.

Het zwarte zandstrand contrasteert prachtig met het helderblauwe water, wat zorgt voor een bijna surrealistisch uitzicht. Hoewel de golven hier wat ruiger kunnen zijn, maakt dat het strand extra aantrekkelijk voor surfers en bodyboarders. Voor wie liever rustig wil zonnen, is er genoeg ruimte om een plekje te vinden weg van de branding.

Praia do Porto do Seixal - mooiste stranden van Madeira

3. Praia da Calheta

Halverwege onze lijst van de mooiste stranden van Madeira vinden we Praia da Calheta, een van de weinige stranden op het eiland met goudgeel zand. Dit kunstmatige strand, aangelegd met zand uit Marokko, biedt een prachtige setting voor een ontspannen dagje aan zee bij Calheta.

Praia da Calheta is ideaal voor gezinnen met kinderen vanwege het rustige water en de vele faciliteiten. Het strand wordt beschermd door twee pieren, waardoor er nauwelijks golven zijn. Dit maakt het perfect voor een verfrissende duik of om te snorkelen langs de rotsachtige kust.

Praia da Calheta - mooiste stranden van Madeira

4. Praia do Garajau

Het kiezelstrand Praia do Garajau, gelegen aan de zuidoostkust van het eiland, is een verborgen juweeltje dat vaak over het hoofd wordt gezien door toeristen. Maar laat je niet misleiden door zijn bescheiden uiterlijk – Praia do Garajau heeft veel te bieden!

Het strand is omringd door indrukwekkende kliffen en biedt een spectaculair uitzicht op de Atlantische Oceaan. Wat Praia do Garajau echt uniek maakt, is dat het deel uitmaakt van een beschermd natuurreservaat. Het kristalheldere water is perfect voor snorkelen en duiken, en je kunt hier zelfs zeeschildpadden en kleurrijke vissen spotten!

Praia do Garajau - mooiste stranden van Madeira

5. Prainha

We sluiten onze lijst van de mooiste stranden van Madeira af met Prainha, een klein maar ongelooflijk charmant strand in het oosten van het eiland. Dit natuurlijke zwarte zandstrand, omringd door basaltrotsen, biedt een intieme en rustige sfeer die je zelden op andere stranden vindt.

Prainha is perfect voor wie op zoek is naar een authentieke Madeirese strandervaring. Het strand is relatief ongerept en biedt een prachtig uitzicht op de nabijgelegen eilanden Desertas. De rustige wateren maken het ideaal voor een verfrissende duik, terwijl de omringende rotsen perfect zijn voor een middagje zonnen.

Prainha - mooiste stranden van Madeira

Verblijven op Madeira?

Of je nu op zoek bent naar een actieve stranddag vol watersportactiviteiten, of liever rustig wilt zonnen en genieten van de prachtige omgeving, Madeira heeft voor ieder wat wils. De combinatie van zwarte en gouden zandstranden, kristalhelder water en adembenemende landschappen maakt de stranden van Madeira tot een must-visit voor elke strandliefhebber.

Benieuwd waar je kunt verblijven tijdens jouw vakantie op Madeira? Bekijk onderstaande top accommodaties of bekijk het totale aanbod op Madeira. Een onvergetelijke strandervaring wacht op jou!

Pestana Carlton Madeira Ocean Resort
Pestana Carlton Madeira Ocean Resort

"Mooie hotel op een hele goeie plek, lekker dichtbij funchal, mooi uitzicht, vriendelijk service en lekker eten! Ben zeer positief te spreken." - Simon

Bekijk accommodatie
Dorisol Florasol
Dorisol Florasol

"Het was heerlijk in ons tweekamer appartement in hotel Florasol. Flinke woonkamer en slaapkamer, keukentje met koffiezetapparaat, waterkoker en magnetron. Elke dag werd bed opgemaakt en douche en wastafel schoongemaakt. Temperatuur ruim 20 graden waardoor zwemmen en zonnen op de vierde verdieping heerlijk was. Onze huurauto konden we parkeren aan de achterkant van het hotel. Superfijn allemaal!" - Lèneke

Bekijk accommodatie