Waarom Barcelona de perfecte stad voor een stedentrip is

Redactie - 8 maart 2023

Waarom Barcelona de perfecte stad voor een stedentrip is

Redactie - 8 maart 2023

Hola! Ik ben Lindsay en ik loop stage bij Zoover. Mijn favoriete vakantiebestemmingen zijn Thailand en Bali, maar vandaag deel ik mijn leukste tips voor Barcelona met je. Van bezienswaardigheden tot lekker eten: in Barcelona kom je niks te kort! Lees mee om te ontdekken waarom Barcelona de perfecte stad voor een stedentrip is.

Stedentrip Barcelona Lindsay Bak

1. Een overvloed aan bezienswaardigheden en activiteiten

Bij een stedentrip Barcelona zal je je zeker niet vervelen! In totaal ben ik 10 dagen naar Barcelona geweest en ik heb niet eens de helft van de bezienswaardigheden van de stad gezien. Dit is dan ook een van de redenen waarom Barcelona de perfecte stad voor een stedentrip is: er valt genoeg te doen! Om de ideale stedentrip te beleven heb ik een lijstje gemaakt met bezienswaardigheden en activiteiten die je zeker niet moet missen.

Sagrada Familia

Mijn dag start ik met een metrorit naar het bekendste gebouw van Spanje: de Sagrada Familia. Het is geen stedentrip Barcelona als je de Sagrada Famila niet hebt bewonderd. Ik bekijk deze prachtige basiliek alleen van de buitenkant, maar als ik andermans verhalen hoor, is het ook zeker de moeite waard om naar binnen te gaan. Het valt me tijdens het bewonderen op dat de basiliek nog steeds niet af is. Wauw, hoe kan dat, denk ik bij mezelf. De bouw is toch al meer dan 140 jaar bezig? Er wordt mij verteld dat dit komt doordat de bouw alleen gefinancierd mag worden uit giften en donaties. Koop jij een entreeticket voor de Sagrada Familia? Dan help je eigenlijk mee aan de financiering van de bouw!

Voor mijn gevoel heb ik nog niet genoeg gezien van de Sagrada Familia, dus ik besluit om het nog wat ‘hoger’ op te zoeken. Ik kom aan bij het Ayre hotel en neem de lift naar boven. Een paar stappen verder en ik zie het meest spectaculaire uitzicht! Ik ben aangekomen bij de prachtige rooftopbar ‘Terraza Ayre Roselló’, welke een direct uitzicht heeft op de Sagrada Familia. Samen met mijn vriend geniet ik hier heerlijk van de Spaanse zon, een spectaculair uitzicht en de lekkerste hapjes. Naast het eten is het natuurlijk ook tijd voor een cocktail, deze bestel ik bij de meest schattige authentieke bus op de rooftop. Wil je nou elke dag genieten van dit spectaculaire uitzicht, verblijf dan in het Ayre hotel tijdens jouw stedentrip Barcelona.

Ayre Rosellon

Wat een geweldige stad! Prima hotel om in te verblijven, nog geen 5 minuten lopen van de Sagrada Familia en de dichtstbijzijnde metro. Ook heel erg genoten van het mooie dakterras met zwembad. - Carola

Bekijk hotel

Playa de la Barceloneta

Vamos a la playa! In de namiddag bezoek ik hetgeen wat deze stedentrip zo uniek maakt. Als een van de enige grote steden heeft Barcelona direct aan de stad een lang zandstrand. Wanneer ik langs het strand loop zie ik een overvloed aan Spanjaarden in bikini’s en zwembroeken. Voor hun is het het ideale weer om een potje beachvolleybal te spelen, te zwemmen of lekker te picknicken op het strand. Voor mij is het de ideale manier om tijdens mijn stedentrip Barcelona aan de drukte te ontsnappen en in een hele andere atmosfeer terecht te komen.

Stedentrip Barcelona strand

Casa Mila

Een nieuwe dag, een nieuwe bezienswaardigheid om te bezoeken. Met de metro reis ik af naar Passeig de Gràcia om de ochtend te starten bij een prachtig gebouw genaamd Casa Batlló. Dit is één van de twee gebouwen ontworpen door Antoni Gaudi. Het gebouw is erg mooi en fleurig in de kleuren van koraal. Van te voren heb ik tickets aangeschaft om naar binnen te mogen en de rij over te slaan. Met mijn ticket krijg ik toegang tot de vernieuwde 10D Experience: een rondleiding met audiogids en meerdere kamers met speciale effecten. Het is erg indrukwekkend en ik raad het dan ook iedereen aan om Casa Batlló tijdens een stedentrip Barcelona te bezoeken.

Camp Nou

Als echte voetbalfans moeten wij natuurlijk wel het bekende stadion Camp Nou tijdens onze stedentrip bezoeken. Mijn vriend en ik kiezen ervoor om een wedstrijd te bekijken in plaats van een rondleiding te volgen door het stadion. Helaas… Barcelona verliest van Villarreal, maar we hebben wel een hele leuke avond gehad. Voor degene die meer willen weten over het stadion zelf is een tour wel een aanrader: je bezoekt verschillende plekken van het stadion, het FC Barcelona museum en de Multimedia Zone.

Stedentrip Barcelona Camp Nou

Font Màgica

Als afsluiter van de avond bezoeken wij de de Font Màgica boven op de Montjuïc. Een echte aanrader voor je stedentrip in Barcelona. Het gehele jaar door is hier namelijk elke donderdag, vrijdag en zaterdag een fonteinshow. Deze spectaculaire water- en lichtshow wordt jaarlijks door maar liefst tweeëneenhalf miljoen toeristen bezocht. Wees dus op tijd om een goed plaatsje te bemachtigen. Tip: neem wat lekkere hapjes en drankjes mee om er een onvergetelijke picknick van te maken!

2. Eten om van te smullen

Calamaris, paella, patatas bravas en croquetas: de gerechten die je vaak tegen zal komen tijdens je stedentrip in Barcelona. Doordat mijn vriend in Barcelona woont, weet hij de leukste eetplekjes in de stad. Zo start ik mijn eerste avond goed door te eten bij Cerveseria Catalana, een bekende plek in ’tapasland’. Ik geniet hier van een enorme keuze aan tapas en na twee uur is mijn buikje goed gevuld. De volgende dag besluit ik om te ontbijten bij Eixampeling Brunch Café & Bakery, een erg ‘Instagrammable’ lunchplek. Niet alleen de inrichting van het café ziet er goed uit, ook het eten is erg lekker. Ik geniet van american pancakes met aardbeien en bessen. Om je vingers bij af te likken!

Een plek die je ook zeker niet mag overslaan tijdens je stedentrip in Barcelona is Makamaka. Dit is een heerlijk terras vlakbij het strand van Barcelona welke geïnspireerd is op een drinkplaats uit de jaren 70. Het leuke is dat deze tent is opgericht door twee Nederlandse vrienden. Vandaar ook de naam Makamaka, wat in het Hawaïaans ‘goede vriend’ betekent. Je vind hier burgers met allerlei grappige namen zoals ’topless’, ‘bad ass’ en ‘hot mama’.

Stedentrip Barcelona Paella

3. Heerlijk weer

Tijdens mijn stedentrip Barcelona in mei en juni heb ik prachtig weer: alle dagen zon en een heerlijke temperatuur van 20 graden. Ik moet zelfs op sommige dagen zonnebrand smeren! Ga je deze periode naar Barcelona? Pak dan maar je jurkje of korte broek in. Een stedentrip Barcelona in de winter? Ook dat is goed te doen. Er zijn weliswaar lagere temperaturen, maar eigenlijk is dit ideaal om je favoriete bezienswaardigheden te bezoeken.

Stedentrip Barcelona lekker weer

4. Goedkope vliegtickets

Een stedentrip Barcelona hoeft helemaal niet duur te zijn. Met een beetje flexibiliteit heb je al voor €60 een retourticket. Door mijn tips scoor je sowieso een goedkoop vliegticket naar Barcelona:

  • Bepaalde maanden in het jaar zijn veel voordeliger dan andere maanden. Zo vlieg je in de maanden maart en april veel goedkoper dan in de maanden juli en augustus. Wees dus flexibel.
  • Het vliegveld van vertrek heeft een grote invloed op de prijs: Eindhoven Airport is in veel gevallen het goedkoopst en Rotterdam The Hague Airport het duurst. Bekijk ook of vliegvelden in België of Duitsland een optie zijn, deze zijn meestal goedkoper dan vliegvelden in Nederland.
  • Check de website Skyscanner. Deze site bekijkt welke vliegsites de voordeligste vliegtickets aanbieden.
  • Boek een pakketreis bij Zoover. Zoover heeft voordelige aanbiedingen voor jouw stedentrip naar Barcelona!

Op zoek naar een leuke accommodatie?

Tijdens mijn stedentrip in Barcelona heb ik van meerde mooie accommodaties kunnen genieten. Hieronder vind je mijn lijstje van accommodaties waar ik verbleef.

Meliá Barcelona Sarrià

Melia hotel in Barcelona is oprecht één van de beste hotels die ik ook gezien heb. Dat dit een hotel een duurdere prijs heeft kon je goed merken aan alle piloten en stewardessen die er rond liepen. Service, eten en kamers zijn helemaal top en is niks op aan te merken. - Judith

Bekijk hotel
Catalonia Atenas

Paar dagen in dit hotel geslapen om Barcelona te gaan bekijken, kortom super! Mooi zwembad op het dak met uitzicht op de Sagrada Familia. Supermarktjes en een bakker naast de deur. Met de metro zijn alle bezienswaardigheden van Barcelona dichtbij en ben je er al snel binnen 10 à 20 minuten. - Joey

Bekijk hotel
Andante

Mooi en fijn hotel op een super plek. Fijn behulpzaam personeel. Je bent vanuit het hotel overal zo: de Ramblas en de haven zijn op een paar honderd meter. Hotel is netjes, schoon en modern. Leuk, klein zwembad op het dak! - Han

Bekijk hotel