5x lokaal smikkelen in Karinthië

Redactie - 21 maart 2017

5x lokaal smikkelen in Karinthië

Redactie - 21 maart 2017

[zcontent href=”http://www.zoover.nl/blog/zoover_content/zoover-vakantieweken-spanje/”]

Ga je deze zomer op wandelvakantie in het Oostenrijkse Karinthië? Dan stap je al likkebaardend en met stevige trek, ehm tred door de bergen. Je pas wordt hier namelijk als vanzelf versneld bij de gedachte aan de heerlijke  streekgerechten  op het avondmenu. Vijf smulhuizen waar je zeer smakelijk en lokaal eet!

Beeld: Ossiachersee.cc

Enig smullen in Eders Einkehr

Wat hoger gelegen in de glooiende bergen van Annenheim vind je dit authentieke restaurant. Het heeft een prachtig terras waar je met uitzicht op de de Ossiacher See van de lekkerste lokale gerechten smikkelt. Alles is zelf en vers gemaakt door de gepassioneerde eigenaresse. Denk aan traditionele kaasnoedels of een heerlijk gevuld vleessoepje. Je proeft hier écht dat het eten met hart en ziel is klaargemaakt.

Accomodaties die zeer de moeite waard zijn in de buurt:

Ga je liever kamperen in Karinthië? Check hier alle campings in de regio!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/?p=69367/”]

 

Beeld: Google+Loy-Stub’n

Proef de seizoenen bij Loy-Stub’n

In Hotel Pulverer, gelegen in het plaatsje Bad-kleinkirchheim, vind je Loy Stub’n. Een restaurant wat het hart van de fijnproever sneller laat kloppen. De borden zijn hier een lust voor het oog en de smaken een feestje voor de tong. Het geserveerde vlees komt van de eigen boerderij of van de boerderij van de buren. Het hert dartelde rond in het eigen wildreservaat en de vis op je bord zwom tot voor kort in één van de nabij gelegen meren. Maar de grootste trots van dit etablissement is de prachtige eigen moestuin, waar ze de heerlijkste seizoensgroenten verbouwen.

Mooie accommodaties in de buurt:

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/?p=69547/”]

Beeld: Adobe

Romantiek bij Grill am See

Deze verborgen schat vind je aan de Wörthersee. Op een zwoele zomeravond kun je hier genieten van een gegrild visje dat werd gevangen in, je raadt het al, de Wörthersee. Het uitzicht over het meer is hier spectaculair. ’s Avonds, wanneer de lichtjes aanspringen, hangt de romantiek in de lucht. De bediening is vriendelijk en lang wachten hoef je hier niet.

Twee top-accommodaties in de buurt.

Beeld: Ofenloch.info

Aardappelen bij Ofenloch

In het dorpje Seeboden am Millstatter see vind je deze authentieke (aardappel) kelder. De vriendelijke eigenaren zetten de aardappel hier goed op de kaart en zorgen voor een gemoedelijke sfeer. Onze gezellige dikkerd kampt met een niet al te beste reputatie. Vooral in dieetland wordt hij nog wel eens als dikmaker gezien. In dit restaurant pleiten ze voor zijn gezonde eigenschappen en wordt hij met veel passie in verschillende gerechten uit de lokale keuken verwerkt.  Kortom een must-see, of eat in Seeboden.

Leuke accommodaties in de buurt:

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/?p=68085/”]

Beeld: Tripadvisor.com

Restaurant & Weinbar-Galeria

Wil je genieten van een malse steak begeleid met een goed glas Oostenrijkse wijn? Dan ben je bij Restaurant & Weinbar Galeria in Villach, aan het juiste adres. Terwijl je eet geniet je ook nog eens van prachte moderne kunst aan de muur. Je vindt hier een gevarieerde kaart met de lekkerste gerechten uit de lokale keuken en een zeer  uitgebreide wijnkaart.

Fijne accommodaties in de buurt:

Heb jij ook lekker gegeten in Karinthië? Deel jouw ervaring dan onder dit blog.