Dit zouden wij doen met €5000: 5 droomvakanties

Redactie - 9 april 2018

Dit zouden wij doen met €5000: 5 droomvakanties

Redactie - 9 april 2018

Zwemmen met dolfijnen, slapen op een bountyeiland of op safari in Kenia: typisch items voor op je vakantiebucketlist. En daar gaat het de komende weken over op Zoover: bucketlistvakanties! Welke bucketlistvakantie staat bovenaan jouw lijstje? Laat het ons weten en maak kans op een droomreis naar Mauritius t.w.v. €5.000! Ter inspiratie trappen wij af: dit zouden wij doen met dit bedrag!

Dit zouden wij doen met 5000 euro trein Japan

Droomvakantie #1: reizen met een Japanse luxetrein

Kijk, als we dan €5000 gaan uitgeven, dan doen we dat in stijl. Dus vieren we vakantie in… Japan! En waarom dan niet meteen met een van de meest luxe treinreizen ter wereld: de Seven Stars, die over het vulkanische eiland Kyushu rijdt?! Een suite voor twee dagen en één nacht kost zo’n €3000. Maar dan heb je ook wat hè. Na een warm ontvangst in de prachtige lounge van het treinstation, word je geëscorteerd naar je luxe suite, die uit minimaal twee kamers bestaat. De gehele reis word je in de watten gelegd. Eén dingetje om rekening mee te houden: er is een dresscode. Met sportkleren of een afgetrapte spijkerbroek hebben ze je liever niet aan boord.

Dit zouden wij doen met 5000 euro strand Belize

Droomvakantie #2: een eiland voor jezelf

‘Op een onbewoond eiland, daar zou ik willen zijn’, aldus Kinderen voor Kinderen. En met €5000 om stuk te slaan, regel je dat gewoon. Belize is the place to be als je een privé-eiland wilt huren. Het aanbod is er groot. Van het luxe Royal Belize tot het veel kleinere Bird Island. Bird Island huur je ‘al’ voor zo’n €450 per nacht. Het is een paradijs voor snorkel- en kajakliefhebbers.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/in-beeld/ongekende-luxe-5-duurste-hotelsuites-wereld/“]

Dit zouden wij doen met 5000 euro Amstel Hotel

Droomvakantie #3: all out in Amsterdam

Voor een droomvakantie hoef je niet per se naar de andere kant van de wereld. In Amsterdam kun je het ook lekker laten rollen. Bijvoorbeeld door als een heuse rockster een nachtje in het Amstel Hotel te boeken. Weekendtripper John uit België deed het en noemde zijn verblijf ‘super, super, super’ en ‘iedere cent waard.’

We blijven dromen en gaan door naar een van de duurste hotels van Nederland: het Waldorff Astoria aan de Herengracht. Dit hotel zit in zes historische grachtenpanden. Voor het eten hoef je de deur niet uit, want gastronomisch restaurant Librije’s Zusje Amsterdam zit ín het hotel. De naam komt je misschien bekend voor, van het 2-Michelin-sterren restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer in Zwolle. Wij weten hier wel raad met onze €5000!

Dit zouden wij doen met 5000 euro privévliegtuig

Droomvakantie #4: met een privéjet naar Cannes

Ook zo’n typisch droomvakantieding: heel erg jetset op vakantie met een privéjet. En waarom dan niet naar het chique Franse Cannes? Yes we can(nes) met €5000. Het liefst natuurlijk tijdens het bekende filmfestival, zodat we nog wat rode lopers kunnen meepakken. Vanzelfsprekend slapen we in 5-sterren hotel Hotel Majestic Barrière dat van jullie een 9,1 krijgt. Volgens vakantieganger Fabia is álles er perfect: de ligging, het privéstrand, het personeel. ‘Je voelt je er een God in Frankrijk.’ Dat is precies wat we willen!

Dit zouden wij doen met 5000 euro Paaseiland

Droomvakantie #5: ver weg van álles op Paaseiland

Ook een écht bucketlist-item: Paaseiland bezoeken. Iets minder decadent dan de andere vakantie-ideeën, maar wel héél bijzonder. Ten eerste door de locatie: Paaseiland heeft het meest afgelegen vliegveld ter wereld. Vanaf de Chileense hoofdstad Santiago is het nog zes uur vliegen. En dat maakt het eiland meteen zo mysterieus: want hoe zijn daar duizenden jaren geleden mensen terecht gekomen? En hoe hebben ze die beroemde beelden van vulkanisch gesteente kunnen maken en verplaatsen?

Op Paaseiland komt €5000 in ieder geval goed van pas, want doordat het zó afgelegen is, is alles prijzig. Maar als je bezoekers mag geloven is het iedere cent dubbel en dwars waard. De natuur, de mystiek en de rust maken de ervaring onbetaalbaar. Verblijf je de dagen voor je vlucht in de Chileens hoofdstad Santiago? Jullie zijn heel enthousiast over Casa Bonita, een B&B van een Nederlander.

Vertel, wat doe jij met €5000? We zijn benieuwd!