Adembenemend: watervallen bij Istrië

Redactie - 31 mei 2017

Adembenemend: watervallen bij Istrië

Redactie - 31 mei 2017

Je hebt vast wel eens gehoord van de Niagara en Iguaçu falls. Maar voor de mooiste watervallen hoef je zeker niet de halve wereld rond te reizen. Lees verder en ontdek de adembenemende watervallen bij Istrië. Ook geschikt voor kids!

Naar de Plitvice meren vanuit Istrië

Op vakantie in Kroatië mag je Plitvice eigenlijk niet overslaan. Vanuit Istrië zijn de Plitvice meren gemakkelijk te bereiken met de auto of bus. Dit enorme natuurgebied heeft wel zestien meren, die verbonden worden door maar liefst negentig watervallen. Alleen al het prachtige uitzicht is meer dan de moeite waard. En er is ook nog eens van alles te beleven in het nationale park. Langs en over het water loopt een netwerk van wandelpaden. Een groot voordeel: je kunt er haast niet verdwalen. Alle routes zijn nauwkeurig aangegeven, heel handig als je niet zo’n goede navigator bent. Als je heel stil bent kun je zelfs dieren spotten in de bossen.

Zien de kids een lange wandeltocht niet zo zitten? Dan pak je gewoon het treintje of de boot door het park. Je kunt zelfs een eigen bootje huren en alleen met je gezin op avontuur gaan.

Het is eigenlijk zonde om maar een dag in het park te blijven. Wil je in de buurt slapen? Hotel Plitvice ligt op een steenworp afstand van de watervallen. Estherhoogteijiling schrijft in haar review: ‘Onze kamer had prachtig uitzicht over het park en de ingang was maar vijf minuten lopen!’ Of bekijk hier ons overzicht met alle campings in Istrië. 

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/zomer/de-mooiste-kroatische-eilanden/”]

Nationaal Park Krka bij Istrië

Nog zo’n hoogtepunt bij Istrië: de watervallen van Krka. Met een boottocht, rennen over de vlonders en een duik nemen in het water, deze plek is een groot feest voor jong en oud. En dat alles middenin een prachtig natuurpark. Misschien wel het leukst: in de zomer kun je zwemmen onder de watervallen. Vergeet je zwembroek dus niet!

Je bereikt het park met de auto of bus. Maar voor een echt bijzonder tripje pak je de boot naar Krka. Je vertrekt vanuit de haven van Šibenik en vaart in anderhalf uur richting de watervallen. Een prachtige excursie door het Sint Jozef kanaal en over het Pruklian meer.

Ook Nationaal Park Krka is er zo één waar je echt even de tijd voor wilt nemen. Camping Camp Marina ligt op slecht vijf kilometer afstand. Stefan en Elke bleven zelfs langer dan gepland: ‘Het plan was om hier twee dagen te blijven, het zijn er zes geworden. Dit zegt genoeg! Heel vriendelijke en behulpzame eigenaren. Wij hebben een excursie naar Krka gedaan en vonden dit fantastisch! Dit is een echte familiecamping waar het heel goed vertoeven is.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/bijzonder/mountainbiken-in-kroatie/”]

Ben jij wel eens bij de watervallen bij Istrië geweest? Deel je ervaringen op Zoover en inspireer andere vakantiegangers!