5x betoverende Turkse natuurwonderen

Redactie - 24 juli 2018

5x betoverende Turkse natuurwonderen

Redactie - 24 juli 2018

Dit is een waarschuwing voor iedereen die zich verheugt op een week lang luieren aan de Turkse kust: lees deze blog niet! Als je van deze vijf Turkse natuurwonderen hebt gehoord, is het namelijk simpelweg onmogelijk om níét op ontdekkingstocht te gaan.

5. Cappadocië

‘Overweldigend’, ‘onvergetelijk’, ‘grandioos betoverend mooi’.  Cappadocië is duidelijk een onbetwiste must see tijdens een vakantie in Turkije. De beste manier om het uitgestrekte berglandschap in je op te nemen is per luchtballon. Maar ook tijdens een wandeling in het Göreme National Park of tijdens een verblijf in Urgup heb je volop kans om dit Turkse natuurwonder te verkennen.

5 x Turkse natuurwonderen - Lycian Way4. Lycian Way

Vergeet het Pieterpad of de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella. Meet the Lycian Way! Het 500 kilometer lange wandelpad leidt je dwars door alles wat de Turkse natuur zo sprookjesachtig mooi maakt. De ruige kustlijn, de azuurblauwe zee, de eindeloos hoge bergen: je komt het allemaal tegen. Het plaatsje Fethiye is een goede uitvalsbasis om op pad te gaan. Volgens reviewer Elise is het kustplaatsje simpelweg ‘paradijselijk’. Bovendien vind je hier volop goede hotels. Een paar opties:

5 x Turkse natuurwonderen - Lake Van

3. Lake Van

Terwijl de meeste vakantiegangers richting de Egeïsche kust trekken, ligt Lake Van in Oost-Anatolië er muisstil en adembenemend mooi bij. Die paar avontuurlijke Zooverreviewers die er wel kwamen, vertellen over betoverende uitzichten en heel veel rust. ‘Je waant je hier echt in een complete andere wereld’, schrijven Ronald, Ivette en Jorg in hun review.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/bijzonder/all-inclusive-vakantie-in-turkije-vakantieverhalen/”]

5x Turkse natuurwonderen - Pamukkale2. Pamukkale

Tijdens je all-inclusive vakantie even zin in een flinke dosis Turkse natuurwonderen? Goed te bereiken vanuit de badplaatsen aan de zuidkust, is Pamukkale. De spierwitte kalkstenen zijn oogverblindend mooi. Bovendien kun je er heerlijk badderen in het natuurlijke bronwater. ‘Het is een geweldig mooi natuurspektakel’ schrijft reviewer Alex.

5 Turkse natuurwonderen - Oludeniz1. Oludeniz

Denk je na het lezen van de bovenstaande Turkse natuurwonderen: ‘Leuk, maar waar blijft het strand’? Dan hebben we goed nieuws. Onze nummer 1, Oludeniz, heeft simpelweg alles! De stranden zijn hier zó paradijselijk dat het uitzicht vanaf je strandstoel werkelijk betoverend is. Wil je al die prachtige natuur nog beter bekijken? Dan ga je gewoon voor een middagje paragliden. Of maak een rustgevend boottochtje langs de kust. Reviewer Likemoeders weet het zeker ‘Dit is het mooiste plekje van Turkije!

Wat is het mooiste natuurwonder dat jij ooit in Turkije hebt gezien? Maak ons lekker met jouw verslag in de reacties hieronder!