Vakantie op Tenerife? Beleef een dagje waterpret in Siam Park

Redactie - 1 juli 2019

Vakantie op Tenerife? Beleef een dagje waterpret in Siam Park

Redactie - 1 juli 2019

Lekker vakantie aan het vieren op Tenerife? Dan mag een bezoek aan Siam Park niet ontbreken. Volgens velen niet alleen het grootste, maar ook het mooiste waterpark van Europa. Dat betekent eindeloos waterplezier voor het hele gezin!

Siam Park Tenerife

Het grootste waterpark van Europa

Siam Park is een gigantisch waterpark vol spectaculaire glijbanen en heerlijke zwembaden. Het park in Costa Adeje biedt maar liefst 18,5 hectare waterplezier voor jong en oud. Het magische zwemparadijs is volledig gebouwd in Thaise sferen en werd in 2008 zelfs geopend door de Thaise prinses Maha Chakri Sirindhorn.

Siam Park is een park van uitersten en heeft al heel wat wereldrecords gebroken. Zo vind je in The Wave Palace de hoogste kunstmatige golven ter wereld. Ook mag Siam Park zich ’s werelds eerste groene waterpark noemen. Het water in de attracties wordt namelijk gerecycled en gebruikt om de planten water te geven.

Wil je overnachten vlak bij het waterpark in Costa Adeje? Dan tippen wij Hotel Iberostar Selection Anthelia en Hotel Jardines de Nivaria. Reviewer Willy vierde vorig jaar voor de veertiende keer vakantie in laatstgenoemde hotel: ‘Wij kijken al uit naar ons volgende bezoek. Dit hotel is een echte aanrader voor wie in rust wil genieten.’

Glijbanen Siam Park

Spectaculaire attracties in Siam Park

Een bezoek aan Siam Park staat garant voor adrenaline en avontuur tijdens je zonvakantie. Een must voor waaghalzen is de Tower of Power: met 28 meter de hoogste en opvallendste glijbaan van het park. Vanaf de top maak je een vrije val in een bijna verticale glijbaan. De transparante buis waardoor je naar beneden zoeft, gaat door een aquarium vol haaien, roggen en andere vissen. Durf jij het aan?

En wat dacht je van The Giant? In deze trechter blijf je rondjes draaien en ervaar je hoe hard de zwaartekracht aan je trekt tijdens een cycloon. Liever de sensatie van gewichtloosheid ervaren? Stap dan in een opblaasboot voor een spannende rit in The Dragon. Met enorme snelheid wordt de boot via een tunnel opgezogen in een gigantische trechter.

Ook Jungle Snakes mag je echt niet missen. Deze vier ineengestrengelde glijbanen leiden je op topsnelheid door een jungle avontuur mét prachtig uitzicht op het park. In The Vulcano is het uitzicht beduidend minder spectaculair, deze glijbaan is namelijk volledig verduisterd.

Zeeleeuwen Siam Park Tenerife

Ontspannen in Siam Park

Ben je eigenlijk helemaal geen waterrat of wil je even bijkomen van al die ultrasnelle watersensaties? Ontspannen doe je op een ligbedje aan het hagelwitte Siam Strand. Onder de palmbomen en met een cocktail in de hand, die je kunt bestellen bij de gezellige strandbarretjes.

Ook in de Mai Thai Lazy River kun je even ontspannen achterover leunen. In de kronkelende rivier dobber je heerlijk in een zwemband door het hele park, terwijl je onderweg geniet van het uitzicht op watervallen, weelderige beplanting en een aquarium vol tropische vissen.

Geniet vervolgens van een wandelingetje over de slingerende paden door het park en maak kennis met de zeeleeuwen of bezoek de authentieke Thaise drijvende markt. Trek gekregen? In Siam Park heb je genoeg keuze uit leuke barretjes en restaurants.

Siam Park Tenerife

Ook naar Siam Park?

Siam Park ligt in Costa Adeje langs de belangrijkste snelweg van Tenerife en is gemakkelijk bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. De bushalte bevindt zich naast het park en er rijden gratis shuttlebussen van en naar diverse resorts op Tenerife. Siam Park is het hele jaar geopend. Koop vooraf alvast je kaartjes, dat scheelt je flink wat wachttijd en is vaak nog goedkoper ook.