De meest vreemde redenen om je vakantie te annuleren

Redactie - 18 januari 2018

De meest vreemde redenen om je vakantie te annuleren

Redactie - 18 januari 2018

Heb jij weleens je zomervakantie moeten annuleren? Dan had je vast een legitieme reden, maar soms zijn de redenen op zijn zachtst gezegd bijzonder te noemen. Dit zijn enkele vreemde voorbeelden die vakantiegangers bij reisorganisaties indienden. En ja, ze zijn écht waargebeurd.

Beeld: Center Parcs

Midgetgolfbaan

Een aantal jaar geleden werkte ik bij een grote reisorganisatie. Het eerste telefoontje van mijn eerste werkdag zal ik nooit meer vergeten. ‘Ik heb een vakantie geboekt bij bungalowpark Erperheide, maar verneem net dat de midgetgolfbaan gerenoveerd wordt. Dat was nu net dé reden om dit park te boeken. Ik wil dus graag annuleren.‘ We praten over het hoogseizoen, één dag voor vertrek. Met mijn antwoord was ze niet blij,  al was woedend een betere omschrijving. Door ons was nu heel de vakantie in het water gevallen. Hopelijk hebben ze elders nog een balletje kunnen slaan.

Medische reden om te annuleren?

De meeste annuleringen zijn van medische aard. Een operatie vlak voor vertrek, hartproblemen waardoor vliegen wordt afgeraden of een beenbreuk: pure pech. Maar hoe bijvoorbeeld te reageren op iemand die wil annuleren in verband met een verkoudheid, ruim vier maanden voor vertrek? Of iemand die aangeeft niet naar Curaçao te kunnen vliegen omdat hij ‘per ongeluk’ een spagaat heeft gemaakt tijdens het sporten en nu enkel ‘op een kussentje’ kan zitten? Hopelijk biedt het zwembad van het Appartement Kunuku Aqua Resort wat verlichting.

Balen op Bali

Een goede voorbereiding zorgt voor een ontspannen vakantie. Dan kan er niets meer gebeuren, toch? Mis. Je zult niet geloven welke redenen er soms worden aangedragen. Mijn favoriet is toch wel: ‘Ik wist niet dat je een paspoort nodig had om naar een ander continent te vliegen.’ Het bewuste stel ging nota bene naar Indonesië! Toch een land waarbij een goede voorbereiding geen overbodige luxe is. Maar het kan ook nóg later fout gaan: ‘Ik stond aan de verkeerde terminal te wachten en heb mijn vlucht gemist.’ Om vervolgens stoïcijns vol te houden dat dit ‘overmacht’ is. Dat ging ‘m natuurlijk niet worden. Hopelijk hebben ze niet lang gebaald op Bali!

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/voorbereiding/grote-zomervakantie-checklist/”]

Beeld: Goldfish 2 care 4

Hinkelende huisdieren

Huisdieren zijn soms net kinderen en natuurlijk ga je niet met een fijn gevoel weg wanneer je hond, kat of paard niet in goede gezondheid verkeert. Bij veel maatschappijen zijn deze dieren dan ook apart mee te verzekeren. Maar dit geldt niet voor alle huisdieren. Zo kreeg de ontroostbare vrouw die haar goudvis (geen grap!) vlak voor de zomervakantie had verloren te horen dat dit geen geldige annuleringsreden was. Mevrouw besloot desondanks toch thuis te blijven. Verdriet laat zich natuurlijk niet leiden. De goudvis ging overigens wel op reis. Via het toilet, dat wel.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/top-10-bestemming-voor-2018/”]

Te bizar om niet te vermelden

En zo zijn er nog legio andere voorbeelden te noemen. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

  • ‘Mijn kat moest een heupvervanging ondergaan’
  • ‘Ik wil niet dat mijn auto vuil wordt bij de modder van het vakantiehuisje’
  • ‘De inktvisringen van gisteren zijn slecht gevallen
  • ‘Ik komt er net achter dat Tunesië in Afrika ligt. Dat hadden jullie wel eens mogen zeggen!’
  • ‘Ze spraken geen woord Nederlands op de Franse camping. Ik vind dat echt geen service en eis mijn geld terug’

Zeg eens eerlijk, heb jij weleens een smoes gebruikt om een vakantie te annuleren? Wij zijn benieuwd naar jullie creatieve voorbeelden!