4x wegrestaurants om te smullen

Redactie - 24 maart 2017

4x wegrestaurants om te smullen

Redactie - 24 maart 2017

Geen zin in kleffe boterhammen en jengelende kids op de achterbank tijdens de autovakantie? Dan bieden deze fijne wegrestaurants uitkomst. Het schrikbeeld van vroeger met donkere souterrains en lange rijen is achterhaald. Dineren langs de weg is tegenwoordig een feest!

La Place Maarsbergen

La Place biedt altijd een fijne tussenstop. Je vindt restaurants langs de belangrijkste snelwegen in Nederland, zoals de A2, A12, A13, A15, A16 en A50. Je kunt bij La Place altijd goed parkeren en heb je haast, dan neem je het eten gewoon mee! Langs de A12 (afslag 22) vind je La Place Maarsbergen. Hier kun je even uitrusten met een verse, (h)eerlijke maaltijd: want eerlijk eten staat centraal bij La Place. Laat het je smaken!

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/openbaar-vervoer/files-in-frankrijk-vermijden-alternatieve-routes/”]

Beeld: hotelbreukelen.nl

Van der Valk Breukelen

De ‘gouwe ouwe’ Van der Valk is al jaren een vertrouwd beeld als je on wheels bent. Wie kent het niet: het schaaltje appelmoes met de kers erop? Kennelijk werkt de formule van een goede maaltijd tegen een betaalbare prijs. Onze persoonlijke favoriet is Van der Valk Hotel Breukelen, langs de A2. De sfeervolle brasserie, de prachtige Chinese tuin en de bar De Kers (een knipoog naar het roemruchte kersje op de appelmoes) maken dit een fijne plek om even bij te komen tijdens het ‘kilometervreten’.

Hajé restaurant De Lepelaar

Vlakbij de Rijksweg A6 tref je dit gezellige hotel/restaurant aan. Hier is het vooral ’s zomers goed vertoeven. Doordat de terrassen grenzen aan de natuurgebieden vlakbij Lelystad kun je óók nog even je ‘groene neus’ ophalen bij De Lepelaar. Het restaurant heeft een serre, dus ook binnen zitten is hier geen straf, als je tijdens jullie autorit even een adempauze neemt. Tijd over? Bezoek dan Lelystad Airport!

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/bijzonder/10-michelin-sterren-restaurants-voor-op-vakantie/”]

Restaurant Mendel

Wegrestaurant Mendel ligt langs de A50 (tussen Apeldoorn en Arnhem), bij afrit 22. Hier scheur je naartoe als je zin hebt in een lekker vlees- of visgerecht. En bij echte trek bestel je gewoon lekker Hollandse pot! Ook dit restaurant ligt prachtig in de Veluwe. Het groene (uit)zicht is een fijne afwisseling na al dat asfalt!

Ben je op zoek naar een goede spot om je ogen onderweg ook nog een paar uur dicht te doen? Laat je dan inspireren op Zoover!