Gekste gebouwen ter wereld

- 20 april 2015

Gekste gebouwen ter wereld

- 20 april 2015

Gekke gebouwen kun je overal ter wereld tegenkomen. Zo bestaan er gebouwen in de vorm van een ananas, gitaar, mand en zelfs een schaap. Deze vreemde gebouwen zijn net buiten onze top vijf gevallen, wij zochten namelijk andere rare gebouwen voor je uit.

1. Schelpenhuis | Mexico Stad, Mexicoschelpenhuis

Foto: www.weblog.monsterrent.com

Een prachtig kunstwerk.. waar ook echt mensen in wonen! Het huis wordt bewoond door een jong stel met twee kinderen die wel eens iets anders wilden als optrekje. Alles is rond, glad en kleurrijk met veel groen en er loopt zelfs een beekje door het huis.

2. Kansas City Library | Missouri, USA

Kansas city libraryDit is niet de bibliotheek zelf, maar de parkeergarage die erbij hoort. Heel leuk natuurlijk, voor de boekwormen onder ons. Zeldzame boeken werden gefotografeerd en als omslag gebruikt en het design is al meerdere keren in de prijzen gevallen.

3. Zaanse huisjes | Zaandam, Nederland
Zaanse huisjes

Foto: vakantievoorpret.vindeenreis.nl

Ja, dit hotel bestaat echt en staat in ons eigen mooie kikkerlandje. Het gebouw bestaat uit bijna zeventig losse huisjes met 11 verdiepingen en 160 kamers.

4. Wonderworks | Amerika

WonderworksWat is er zo anders aan dit gebouw..? Ja, het staat ondersteboven! In dit wetenschapsmuseum kun je ervaren hoe het is om een aardbeving of orkaan mee te maken. Het museum heeft vier vestigingen, twee in Florida, een in South Carolina en een in Tennessee.

5. Pianohuis | Huainan City, ChinaPiano huis

Foto: meubelique.nl

In the middle of nowhere staat dit aparte bouwwerk. Het is een grote piano waar een glazen viool tegenaan leunt. Het pianohuis is gebouwd om de interesse in de streek aan te wakkeren.

 

Ben jij wel eens een heel gek gebouw tegengekomen? Deel het dan hieronder!