Géén boekingskosten
3,8 miljoen reviews
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa
/Spanje/La Palma/Fuencaliente de la Palma

Vakantie Fuencaliente de la Palma

In het zuiden van het Canarische eiland La Palma vind je het plaatsje Fuencaliente. Deze plaats dankt zijn naam aan de vroegere warmwaterbron Fuente Caliente. Fuencaliente is een dorp in de bergen en is omgeven door verschillende kleine vulkanen.

Populair
Spanje
La Palma
Fuencaliente de la Palma
Verwijder filters
Over Fuencaliente de la Palma

In het zuiden van het Canarische eiland La Palma vind je het plaatsje Fuencaliente. Deze plaats dankt zijn naam aan de vroegere warmwaterbron Fuente Caliente. Fuencaliente is een dorp in de bergen en is omgeven door verschillende kleine vulkanen. Dat betekent dat je hier goed zit voor een vakantie in een bijzonder landschap. Wil je meer weten over een vakantie in Fuencaliente? Lees dan met ons mee.

Fuencaliente bestaat in totaal uit zes woonwijken. Bijzonder is dat elke wijk weer anders is. Van ruige kusten in het oosten tot aan fijne stranden en baaitjes in het westen van Fuencaliente: het landschap is hier erg divers.

Kies je voor een ontspannen dag op het strand? Dan rol je je handdoek uit op het donkere lavastrand. Een must see is hier de vuurtoren Punta de Fuencaliente. De rood wit gestreepte toren steekt fel af tegen de donker gekleurde rotsblokken en de felblauwe zee.

Voor een gezellige avond bezoek je de wijk Los Canarios. De lange straat vormt het centrum van Fuencaliente. Strijk neer op een terras met een glas sangria of geniet van een typisch Spaanse paella. Ook ben je in Los Canarios aan het juiste adres als je een middagje wilt shoppen. Loop binnen bij de verschillende boetiekjes en wie weet scoor je een leuke souvenir voor thuis.

Tijdens een vakantie in Fuencaliente ben je omgeven door verschillende kleine vulkanen. Dat zorgt ervoor dat Fuencaliente een van de meest droge en kale plekken op het eiland La Palma is. Daarmee is dit een geschikte plaats om het bijzondere lavalandschap te ontdekken. Zoek een mooie wandelroute uit en hike van vulkaan naar vulkaan. De lavagrond is super vruchtbaar, waardoor je hier ook veel groen vindt. Vooral cactussen, pijnbomen en wijnranken doen het hier goed en geven een bijzonder contrast met het lavalandschap. Tip: In Fuencaliente wordt de bekende Malvasia Wijn geproduceerd. Dit is de specialiteit van het dorp en moet je proeven!

Kies je voor een vakantie in Fuencaliente? Dan verblijf je op een rustig plekje in de natuur. Vanuit je accommodatie heb je met een beetje geluk uitzicht over de kust en de grillige donkere rotsen. En vanuit je hotel, appartement of vakantiehuis ga je direct op avontuur in Fuencaliente en omgeving. Voor welk type accommodatie kies jij? Neem een kijkje in ons aanbod en kies jouw favoriet voor je vakantie naar Fuencaliente.