3,9 miljoen reviews
Tijdelijk geen boekingskosten
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa
/Spanje/Aragón/Albarracín

Vakantie Albarracín

81 accommodaties

Populair
Spanje
Aragón
Albarracín
Verwijder filters

Wat zeggen bezoekers over

Albarracín

9 reviews

10
Een prachtig mooi authentiek dorpje
Door Kitty op 23-04-2018
Gereisd met partner

Het is hier prachtig authentiek! Ja de straatjes lopen stijl omhoog maar dat is nu net de charme van dit dorp.

8
Fantastisch leuke bestemminng
Door Jack op 28-06-2016
Gereisd met partner

Albarracin geldt als Una puebla mas bonita oftewel één van de mooiste stadjes van Spanje. Niet onterecht. De tijd heeft hier stil gestaan. Prachtige gebouwen en praktisch autovrij. De verdedigingsmuur is indrukwekkend. Ga het liefst in de ochtend, het is dan nog rustig en je hebt alle tijd om te kijken. Later op de dag wordt het echt druk en gaat het mysterieuze er een beetje van af. Verder is het dan ook nog niet zo warm want het is wel even een klimmetje. Voor een mooie tussenstop naar het Plaza Mayor, halverwege. Prima verse jus en bocadillos.

9
Met recht één van de mooiste dorpen van Spanje
Door Hans op 28-03-2015
Gereisd met oudere kinderen

Aangereden over de eindeloze droge vlakte vanaf Zaragoza, ga je de snelweg af en daal je af naar beneden. En daar is het ineens groen! Groen door de rivier die hier stroomt. De weg volgt de rivier en na heel wat kronkels ben je in Albarracin. Veel toeristen maar wat is er te zien? Parkeer de auto en kijk naar de berg, zie daar een prachtig terracotta gekleurd dorp dat tegen de helling is geplakt en de enorme muren van een Moors kasteel. En dan ga je het dorp binnen , al klimmend tegen de helling op. Een dorp dat leeft (in de zomermaanden althans) met barretjes, restaurantjes, galerietjes en woningen. Het dorp is op Spanjaarden ingesteld, er zijn relatief weinig andere nationaliteiten en dit kun je merken aan het soms gebrekkige Engels van horecapersoneel. Een paar woorden Spaans doen hier wonderen. Maak een wandeling langs de rivier waarbij je aan de achterkant het dorp weer binnenloopt. Wij hebben hier genoten. Heel bijzonder.

9
Het echte Spanje
Door Joost Uittenbogaard op 29-06-2014
Gereisd met vrienden

Albarracin mag zich met recht één van de mooiste dorpen van Spanje noemen. Het plaatsje met smalle straatjes en steegjes ademt een middeleeuwse sfeer. Prima restaurantjes waar je originele spaanse gerechten kunt bestellen voor aangename prijzen. En het is vrijwel alleen bekend bij de Spanjaarden als weekendbestemming, het massatourisme heeft het gelukkig niet verpest. Vergeet niet de uitgestrekte Sierra in te gaan om de prachtige natuur te bewonderen.

10
sprookjesachtig
Door p. bos op 14-03-2013
Gereisd met vrienden

Kent u die stadjes die vroeger in sprookjesboeken stonden. Nou, Albarracin is zo'n stadje, Pittoresk? Meer dan dat , gewoon heel bijzonder. Kleine straatjes waarin alle huizen scheef staan en waar je de hemel bijna niet kunt zien. Prachtige vestingwal waar je wel moet opletten anders val je er zo af. Gelukkig is het geen open museum maar een behoorlijk levendig stadje in de periode dat ik er geweest ben. (april). Grappige plaatselijke restaurantjes waar je voor een paar centen een leuk menu kunt bestellen met wijn en water incluis. Ideaal dus voor de zuinige Nederlanders!

9
Rust, ruimte en natuur
Door Amparo Sáez Ruiz op 27-02-2013
Gereisd met jonge kinderen

Prima gebied om de drukte van het dagelijks leven even te vergeten.

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.