Boek altijd met zekerheid: SGR, ANVR en Calamiteitenfonds
Over EuroParcs Pressegger See
Geniet van de bosrijke landschappen van Karinthië op vakantiepark EuroParcs Pressegger See in het zuiden van Oostenrijk. De moderne en comfortabele chalets passen goed in de omgeving. Perfect voor de natuurliefhebber en de wandelaar, maar ook voor een spavakantie. Met de Karinthië kaart heb je voordeel bij de vele bezienswaardigheden.
Locatie en omgeving
EuroParcs Pressegger See ligt in het zonnige zuiden van Oostenrijk, in de deelstaat Karinthië. Dit vakantiepark ligt direct aan het prachtige Pressegger See, ook wel bekend als de "Badewanne der Gailtaler Alpen" vanwege het warme, heldere water. De groene bergen van de Alpen vormen het perfecte decor voor wandelaars en natuurliefhebbers. Het dichtstbijzijnde stadje is Hermagor, op ongeveer 7 kilometer afstand, waar je gezellige cafés en winkels vindt. Voor een dagje skiën of snowboarden in de winter is het populaire skigebied Nassfeld slechts een half uurtje rijden. EuroParcs Pressegger See is gemakkelijk te bereiken met de auto, en je kunt gratis parkeren op het terrein.
Services en faciliteiten
EuroParcs Pressegger See heeft voor iedere vakantieganger iets te bieden. De absolute eyecatcher is natuurlijk het meer, waar je kunt zwemmen, zonnebaden of zelfs watersporten beoefenen. Daarnaast kun je fietsen huren om de omgeving te verkennen. Voor kinderen is er genoeg te doen, zoals een speeltuin en activiteiten aan het water. Houd je van buiten eten? Barbecueën is toegestaan, zolang je je eigen BBQ meeneemt. Er is gratis Wi-Fi beschikbaar in het park, zodat je makkelijk in contact kunt blijven. Voor elektrische auto’s zijn er oplaadpunten aanwezig, en een wasserette maakt het handig om je kleding op te frissen tijdens een langer verblijf. Ook qua eten zit je hier goed. In het restaurant op het park kun je genieten van lokale gerechten, en er is een kleine minimarkt voor de dagelijkse boodschappen. Verder biedt het park verschillende verhuurmogelijkheden, zoals fietsen en sportuitrusting voor watersport. Check-in is vanaf 15:00 uur en uitchecken kan tot 10:00 uur.
Afstand vanaf Utrecht
De afstand van Utrecht naar EuroParcs Pressegger See is ongeveer 1.070 kilometer. Met de auto doe je er, afhankelijk van het verkeer, zo’n 11 tot 12 uur over.
Huisdieren zijn toegestaan bij EuroParcs Pressegger See, dus je trouwe viervoeter mag mee op vakantie. Betalen kan eenvoudig met een pinpas of creditcard. Accommodaties zijn toegankelijk, maar houd rekening met de ligging in een heuvelachtige omgeving. Voor fiets- en bootverhuur kun je terecht op het park zelf. De toeristenbelasting en eventuele andere toeslagen zijn nog niet inbegrepen en dien je ter plekke te voldoen. Sommige faciliteiten zijn tegen betaling en kunnen mogelijk niet het hele jaar geopend zijn vanwege het weer, het seizoen, onderhoud of bezetting.
Vakantiegangers genieten volop van de gezellige en goed onderhouden huisjes in Presserger, waar alles van alle gemakken is voorzien. De ligging tegen de berg en vlakbij het meer geeft het gevoel van ultieme rust, met genoeg ruimte om te zwemmen of te wandelen. Veel reizigers waarderen de vriendelijke medewerkers en het fijne restaurant met goede gerechten, zoals pizza en afbakbroodjes. De faciliteiten voor kinderen en jongeren zorgen voor volop plezier en nieuwe vriendjes. Met de moderne inrichting, het mooie terras en de rustige sfeer blijven de herinneringen helder en stralend. Het geluid van de natuur en de zon die op de caravan of bungalow straalt, zorgen voor die echte vakantiekriebel die je nog lang bijblijft.
Wasservice
Adresgegevens | Presseggen 29, 9620 |
Website | EuroParcs Pressegger See |
Social media | Facebook, Instagram |
EuroParcs Pressegger See
Geweldige bungalows, erg luxe en voor de winter zelfs vloerverwarming. Enorm aardig personeel. Goed restaurant met vriendelijke bediening en goed eten. Misschien wat meer activiteiten voor tieners zou leuk zijn. Vrij klein zwembad maar het meer is vlakbij en veel mensen trekken erop uit dus genoeg ruimte om te zwemmen. Misschien wat meer ligbedden plaasten
Wij en onze kinderen vonden het geweldig bij Presserger! Er zijn veel kinderen op de camping en in de avond activiteiten gepland voor ze. Zo hebben ze veel vrienden gemaakt op de camping.
De omgeving en het meer was geweldig!
Het huisje was mooi ingericht en van alle gemakken voorzien.
De afvoer was helaas kapot waardoor al het vuile water onder ons terras stilstond. Dit zorgde voor stankoverlast. We hebben dit aangegeven en er kwam snel iemand kijken, maar er werd helaas niks aangedaan. De beste man durfde niet onder het terras omdat er blijkbaar weleens slangen onder zitten.
Ook het matras van de ouderslaapkamer was doorgezakt en aan vervanging toe. Hierdoor hebben wij slechte nachten gehad. Dit hebben wij ook aangegeven maar ze konden hier niks aan doen, alleen het matras omdraaien. Dit hadden wij al gedaan, maar maakte helaas geen verschil.
Afgezien van het laatste hebben wij het wel erg leuk gehad.
Het park en de huisjes zijn erg goed onderhouden en van alle gemakken voorzien. Voor jong en oud is er genoeg te beleven. Zelf was ik met de hond op het park maar ook daarvoor is aan alles gedacht. De ligging tegen de berg en op loopafstand van het meer is ook perfect. De medewerkers van de receptie zijn zeer vriendelijk en behulpzaam. Al met al een een erg goede ervaring en zeker een aanrader.
EuroParcs Pressegger See
Wij hebben een super fijne vakantie gehad!! Het is een top lokatie midden in de natuur. Diverse verschillende accommodaties, met een leuke indeling van het park waarin alles centraal te vinden is. Bij de receptie is een klein winkeltje met de belangrijkste benodigdheden en afbak broodjes. Wat extra fijn is, is dat de meeste medewerkers diverse talen beheersen. Ook is er een groot (weg) restaurant, waarin je divers en goed kunt eten met als hoofdmoot pizza. De 2 persoons accommodatie (Edelweiss) ziet er heel gezellig uit, was binnen wat aan de kleine kant, maar van alle gemakken voorzien. Het ziet er allemaal nog vrij nieuw uit, met een redelijk goed matras en een fijne douche. Het balkon heeft een fantastisch terras en is in verhouding met het huisje eigenlijk een beetje te groot. Op het park wordt er heel veel voor de jeugd georganiseerd, die vermaakten zich allemaal.
En de omgeving is geweldig, daarvoor komen we zeker nog eens terug!!
We verbleven in een chalet voor 4 personen. Het chalet is mooi ingericht en ruim genoeg voor 2 volwassenen en 2 kinderen. De keuken is prima uitgerust met gewone pannen, al was er bij ons slechts één wok en waren er geen koekenpannen aanwezig.
De airco was fantastisch, zeker omdat het tijdens ons verblijf erg warm was. Een klein minpuntje vonden we dat ons chalet redelijk dicht bij de weg lag. Het verkeer was daardoor goed hoorbaar. Verderop op de camping heb je hier waarschijnlijk minder last van.
Ook vonden we het jammer dat er geen horren aanwezig waren. Er waren behoorlijk wat wespen en zonder horren vliegen ze gemakkelijk naar binnen.
Al met al hebben we een heerlijke vakantie gehad. Het is een leuke, rustige en kleinschalige camping. In de omgeving is ontzettend veel te doen, waardoor we ons geen moment hebben verveeld. Zeker een aanrader voor een fijne vakantie!
Hele mooie, schone, ruimtelijke en gezellige accommodatie. Van alle gemakken voorzien. Basic zwembad, maar heel schoon en prima om even een plons te nemen in de middag na de bergactiviteiten in de ochtend. De liften naar de bergen zijn op een kwartier rijden. In de bergen is vanalles te doen, ook veel leuke dingen voor de kinderen (rodelen (ga vroeg, want het kan in de middag wel 30-45 minuten wachttijd zijn), ziplinen, aqua trail). Ideale uitvalsbasis om vanuit op pad te gaan. Er was veel Nederlands personeel en ook de animatie was Nederlands. Onze kids hebben er niet aan meegedaan, maar zeker voor de wat jongere kindjes (basisschool leeftijd) wordt er wel vanalles georganiseerd. Het Pressegger meer is op loopafstand via een brug over de weg makkelijk te bereiken.
Veelgestelde vragen
Zoover is een reisorganisatie waar je makkelijk jouw volgende vakantie vindt én boekt. Wat Zoover speciaal maakt, is dat het ooit begon als onafhankelijk reviewplatform. Hierdoor vind je hier miljoenen eerlijke reviews van andere vakantiegangers, zodat je vóór het boeken van je vakantie precies weet wat je kunt verwachten van een bestemming of verblijf.
Doordat zoeken, vergelijken en boeken op één plek samenkomen, maak je snel en makkelijk de juiste keuze. Zie je dezelfde vakantie ergens anders goedkoper? Dan profiteer je van de laagsteprijsgarantie van Zoover. Zo vind en boek je jouw volgende vakantie met een goed gevoel.
Lees hier meer over Zoover en onze voorwaarden.
Ja! Onze gratis online reisassistent Vera helpt je bij het vinden én boeken van je vakantie. Op basis van jouw vakantiewensen en voorkeuren geeft ze persoonlijk advies en zoekt ze vakanties die hier perfect op aansluiten. Zo kies je snel en makkelijk de vakantie die het beste bij je past en boek je deze direct.
Heb je toch nog een vraag of heb je nog extra informatie nodig? Dan staat onze Nederlandstalige klantenservice voor je klaar. Je kunt contact met ons opnemen via telefoon, mail of WhatsApp. We helpen je graag verder.
Ja, het is veilig en betrouwbaar om {AccommodatieNaam} te boeken bij Zoover. Zoover voldoet aan alle belangrijke keurmerken, zoals ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds. Dit betekent dat je rechten duidelijk zijn, je geld beschermd is en je geholpen wordt bij onvoorziene situaties. Zo kun je met een gerust hart veilig boeken bij Zoover.
Wil je meer weten over de ervaringen van klanten van Zoover? Op Trustpilot lees je reviews over hun boekingservaring. Daaruit blijkt dat veel klanten vooral positief zijn over de overzichtelijke website, het makkelijke boekingsproces en de duidelijke prijzen. Ook de snelle afhandeling en heldere communicatie worden vaak genoemd.
Lees hier meer over de voordelen en zekerheden van boeken bij Zoover en de ervaringen van klanten van Zoover
Ja, in veel gevallen heb je garantie als je je vakantie boekt bij Zoover. Dankzij onze aansluiting bij ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds kun je in veel situaties rekenen op duidelijke rechten en goede ondersteuning. Zo boek je met een gerust gevoel.
Wordt je vakantie gewijzigd of geannuleerd, dan heb je dankzij onze aansluiting bij ANVR duidelijke rechten. Bij een faillissement is je geld beschermd via SGR. En is er sprake van een officiële calamiteit op je bestemming, dan kun je rekenen op hulp van het Calamiteitenfonds. Welke regeling precies van toepassing is, hangt af van de situatie. Hier vind je al onze boekingsvoorwaarden.
Wil je je vakantie annuleren of wijzigen? Dan kijken we graag met je mee naar wat mogelijk is. Bij annuleren gelden annuleringskosten, waarvan de hoogte afhankelijk is van de voorwaarden van de uitvoerende partij. Je kunt je vakantie tot 4 weken voor vertrek wijzigen. Houd er wel rekening mee dat hier kosten aan verbonden kunnen zijn, zoals administratiekosten en eventuele kosten die door onze partners worden doorberekend.
Lees hier meer over de voordelen en zekerheden van boeken bij Zoover.
Soms loopt het anders dan gepland en kun je onverwacht niet meer op vakantie. Gelukkig is annuleren altijd mogelijk. Houd er wel rekening mee dat een reisorganisatie in dat geval annuleringskosten rekent. Ook Zoover brengt kosten in rekening, afhankelijk van de kosten die wij moeten betalen aan de uitvoerende touroperator. Daarnaast rekenen wij € 50,- administratiekosten voor het verwerken van de annulering.
We raden daarom aan om zelf een annuleringsverzekering af te sluiten. Afhankelijk van je situatie en de voorwaarden van je verzekeraar worden de annuleringskosten bij annuleringen vergoed.
Lees hier meer over de boekingsvoorwaarden van Zoover.
Als je jouw vakantie naar EuroParcs Pressegger See bij Zoover boekt, betaal je jouw vakantie veilig en direct met iDEAL | Wero, Bancontact, Mastercard en Visa. Welke betaalmethode je ook kiest, je betaalt altijd veilig en zonder extra kosten.
Vertrek je pas over meer dan 6 weken? Dan betaal je bij het boeken alleen een aanbetaling van 35% van de totale reissom. Het resterende bedrag betaal je uiterlijk 6 weken voor vertrek. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om tijdens het boeken meteen het volledige bedrag te betalen.
Heb je een last minute geboekt en vertrek je binnen 6 weken? Dan betaal je de volledige reissom direct tijdens het boeken.
Of er nog lokale kosten of toeristenbelasting bij jouw boeking bijkomen, verschilt per accommodatie. Als deze kosten van toepassing zijn, worden ze tijdens het boeken getoond of zijn ze later zichtbaar in je Mijn Zoover-account. Je betaalt deze kosten op de bestemming rechtstreeks aan de accommodatie.
Hoe hoog het bedrag is, hangt af van de accommodatie en de bestemming. Gemiddeld ligt dit tussen de 1 en 3 euro per nacht per persoon. Ga je bijvoorbeeld met z’n tweeën twee weken op vakantie, dan betaal je ongeveer 56 euro aan lokale heffingen.
Ja, het is mogelijk om speciale wensen of voorkeuren door te geven voor je verblijf in EuroParcs Pressegger See. Na het boeken kun je via je mijn Zoover account wensen of voorkeuren doorgeven. Wij geven deze vervolgens door aan de accommodatie. Houd er wel rekening mee dat we voorkeuren nooit 100% kunnen garanderen. Een voorkeursligging of andere wens is altijd afhankelijk van de beschikbaarheid en mogelijkheden van de accommodatie.
Tijdens het boeken kun je extra’s toevoegen, zoals een transfer, bagage of een verzekering.
Ja, in de meeste gevallen is het mogelijk om een babybedje bij te boeken bij EuroParcs Pressegger See. Na het boeken van je vakantie kun je via Mijn Zoover aangeven dat je graag een babybedje wilt reserveren. Wij geven dit verzoek vervolgens door aan de accommodatie. Houd er wel rekening mee dat we dit niet 100% kunnen garanderen. Dat is altijd afhankelijk van de beschikbaarheid.
Als de accommodatie het babybedje kan verzorgen, kan het zo zijn dat hier extra kosten voor worden berekend. Deze kosten betaal je dan ter plaatse rechtstreeks aan de accommodatie.