Vakantie Ameland

50regiopages city-inspiration-photos Ameland

Ameland is vanuit het westen gezien het vierde bewoonde Nederlandse Waddeneiland en behoort tot de provincie Friesland. Ameland bestaat voor het grootste deel uit zandduinen. Met bijna 100 km aan fietspaden is het uitermate geschikt voor fietstochten.

36 accommodaties

Populair
Nederland
Waddeneilanden
Ameland
Verwijder filters
Over Ameland

Ameland is vanuit het westen gezien het vierde bewoonde Nederlandse Waddeneiland en behoort tot de provincie Friesland. Ameland bestaat voor het grootste deel uit zandduinen. Met bijna 30 km aan strand en 100 km aan fietspaden is het eiland uitermate geschikt voor fiets- en wandeltochten.

Op Ameland bevinden zich 4 bewoonde dorpen te weten: Hollum, Nes, Buren en Hallum. Hollum is met 1300 inwoners het grootste dorp van Ameland. De vuurtoren in Hollum is een grote bezienswaardigheid. Deze vuurtoren is gebouwd in 1880 en is 59 meter hoog en behoort, met zijn 2000 watt sterke lamp, tot één van de lichtsterkste vuurtorens van West-Europa.

Ook voor de sportieveling is op Ameland keuze genoeg. Naast fietsen en wandelen zijn er tal van watersporten die kunnen worden uitgeoefend. Daarnaast is er golfbaan van 9 holes en kan je er deelnemen aan wadlooptochten. Voor de echte waaghalzen is er zelfs de mogelijkheid om parachute springen.

Met het grote aanbod aan uitgaansgelegenheden zoals restaurants, cafés, discotheken en musea hoeven ook de minder actieve zich niet te vervelen.

Ameland kent veel oude tradities, de bekendste is de manier waarop de Amelanders Sinterklaas vieren. Dit feest wordt twee keer gevierd en is uitsluitend een feest voor mannen. Op 4 december is het voor jongens van 12 tot 17 jaar en op 5 december voor mannen boven de 18 jaar. Voor de Amelanders is Sinterklaas, of Sundeklaas zoals het daar genoemd wordt, de grootste sensatie van het gehele jaar en willen dit feest onder de eilanders houden. Toeristen worden dan verzocht niet in bepaalde gebieden te komen.

Wat zeggen bezoekers over

Ameland

2011 reviews

9
Ontdekkingsreis in één dag
Door Mariska op 30-08-2023
Alleen gereisd

Heerlijk eiland om te wandelen, fietsen en genieten van diverse fantastische horecagelegenheden! Dit jaar niet het beste weer, wel in één dag wandelend meer gezien dan eerdere warme jaren. Ik kom graag 'weer'.

9
Heerlijk eiland
Door Joke op 10-08-2021
Gereisd met oudere kinderen

Mooi eiland met veel mogelijkheden. Fiets huren en rondtouren op het eiland. Paardrijden op het strand, ook met nul ervaring bij Le Cheval mogelijk (Ballum). Tip, kijk op zaterdag vroegtijdig of de winkels op zondag open zijn. Bakkers zijn namelijk dicht en de supermarkten zijn vaak ook gesloten. Veel restaurants met lekker eten maar ook hier merk je dat corona invloed heeft op de prijzen. Bijv kopje koffie of thee voor 3 euro, bij thuiskomst op het terras 2,25 dus wel een verschil.

9
Heerlijk eiland
Door Anja Lardenoye op 10-12-2020
Gereisd met partner

We hebben moeten om boeken ivm de Corona en daardoor zijn we hier terecht gekomen maar we waren zeer aangenaam verrast door dit geweldige eiland. Heerlijk fietsen en prachtige stranden en leuke plaatjes met mooie beachclubs.

8
Heerlijk eiland
Door Felix Zwegers op 28-09-2020
Gereisd met partner

Wij hebben het eiland Ameland als erg prettig ervaren. Vriendelijke mensen, fijne restaurants, prachtige stranden en prima fietspaden.

7
Nooit meer !!!
Door Ank op 08-09-2020
Gereisd met vrienden

Huis op Parc Koudenburg Hollum gehuurd. Huis was niet schoon, overal stof en spinnenwebben. Afzuigkap was te smerig om te gebruiken. Schuifpui was kapot en kon dus niet open. Gordijnen hingen los van de rails of waren te kort om te sluiten. Parasol op terras was stuk en kon dus niet gebruikt worden. Grote houten tafel op terras was met banden en touw vastgebonden aan parasolpoot en hing met 1 poot van de grond en was helemaal kromgetrokken. Het huis aan de buitenkant is mooi, heeft ook een vrije ruime tuin. Maar onderhoud en schoonmaak is puur slecht. Zonde dat dit zo verwaarloosd wordt.

9
Heerlijk!
Door Annette op 08-08-2020
Gereisd met jonge kinderen

Heerlijk eiland, leuke dorpjes en prachtige schone stranden! Een feest om er te komen.

Boek met garantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
Veilig betalen
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.