Vakantie Volendam

Volendam is een dorp in Noord-Holland. Volendam staat bekend om haar karakter als vissersdorp, toeristen van over de hele wereld komen naar Volendam om het ‘echte’ Nederland te zien, dit past in het beeld bij toeristen van klompen, kaas en klederdracht.

Nederland
Noord-Holland
Volendam
Eigen vervoer
Verwijder filters

6 accommodaties

Over Volendam

Volendam is een dorp in de provincie Noord-Holland. Het ligt niet ver ‘boven’ Amsterdam en ten westen van Purmerend. Volendam grenst aan het Markermeer en is van oorsprong een vissersdorp aan de vroegere Zuiderzee. Volendam staat bekend om haar unieke karakter als vissersdorp, toeristen van over de hele wereld komen naar Volendam om het ‘echte’ Nederland te zien, dit past helemaal in het clichébeeld bij buitenlandse toeristen van klompen, kaas en Hollandse klederdracht. Veel winkels in Volendam zijn gericht op toeristen. Volendam heeft haar eigen jachthaven, een goed startpunt om het Markermeer en eventueel het IJsselmeer te bevaren.

Het dorp ligt niet direct aan een snelweg maar het is goed bereikbaar via de A7, met de bus vanaf Amsterdam ben je er binnen drie kwartier. In de omgeving van Volendam kun je heerlijk fietsen over de Zeedijk en langs de vele polders die het gebied rijk is. Je kunt op de fiets naar dorpskernen als Edam, Broek in Waterland en Oosthuizen. In de zomermaanden vaart er een pondje naar het kleine eiland Marken dat vlakbij Volendam ligt. Je bent vanuit Volendam natuurlijk zo in Amsterdam waar veel te doen is. Volendam word door sommigen als te toeristisch bestempeld. In het dorp zelf vind je niet veel accommodaties, er zijn een aantal hotels en er is een vrij groot vakantiepark gevestigd.

Wat zeggen bezoekers over

Volendam

Er is nog geen review geschreven, ben jij de eerste?

Boek met garantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
Veilig betalen
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.