/Vakantie aan de Moezel

Vakantie aan de Moezel

Of je nu graag wandelt, fietst, culturele dingen onderneemt of een lekkerbek bent, het gevarieerde Moezellandschap laat niets te wensen over. De rivier de Moezel zorgt altijd voor een schitterend uitzicht. Je komt in dit gebied langs sprookjesachtige burchten en kastelen. Een gebied met de lekkerste witte wijnen van de wereld, proost!

Op een paar uur rijden vind je een prachtige Duitse vakantiebestemming: de Moezelstreek. Langs de rivier met dezelfde naam liggen eeuwenoude dorpjes, historische steden én je kunt er heerlijke moezelwijnen proeven.

Scroll

Bekende steden in de Moezel

Veelzijdig Cochem

Met iets meer dan vijfduizend inwoners is Cochem een klein stadje in West-Duitsland. Toch trekken hier jaarlijks veel toeristen naartoe en dat is niet zo gek. De prachtige natuur rondom deze plaats aan de Moezel is perfect voor eindeloze wandeltochten. Het historische marktplein vormt het kloppend hart. Eyecatcher is het barokke stadhuis met daarvoor de prachtige Martinsbrunnen-fontein. Rondom staan allerlei traditionele Duitse vakwerkhuisjes, waar tegenwoordig leuke winkels in gevestigd zijn. Hét bouwtechnische hoogtepunt van Cochem is zonder twijfel de statige Reichsburg. Verken per gids dit imposante gebouw, dat volgens kenners uit het jaar duizend stamt. Het is vast geen verrassing dat het uitzicht vanaf deze middeleeuwse Reichsburg adembenemend is.

Historisch Koblenz

Koblenz staat bekend als hét punt waar de Rijn en de Moezel samenkomen. Daarnaast wordt de stad gekenmerkt door een rijke historie en dat is terug te zien aan de vele middeleeuwse gebouwen. In het stadscentrum van Koblenz is het leuk winkelen, om daarna neer te strijken op een van de vele terrassen. Bij de Deutsches Eck komen de twee rivieren samen, iets dat je echt gezien moet hebben tijdens je verblijf in deze stad. Op deze locatie vind je tevens een groot nationaal monument dat je vanaf veel plekken in de stad kunt zien. Tip: ga met de kabelbaan en geniet van een prachtig uitzicht wanneer je over het water zweeft.

Vakantieplezier in Trier

Trier is niet alleen de oudste stad van regio Rheinland Pfalz, maar zelfs van heel Duitsland! In Trier wordt historie gecombineerd met het moderne leven: tal van unieke bezienswaardigheden, maar ook gezellige terrassen en mooie winkels. Op het stadsplein kun je een terrasje pakken, maar dankzij de karakteristieke panden is het ook een bezienswaardigheid op zich. Daarnaast vormt Trier het hart van de wijnstreek de Moezel. Ga tijdens je verblijf dus zeker naar een van de tavernes waar je heerlijk kunt wijnproeven! Wandel bijvoorbeeld binnen bij Weinsinnig. In deze leuke wijnbar hangt een goede sfeer. Hier kun je de lekkerste wijnen uit de streek proeven, uitgebreid borrelen, maar ook terecht voor een hapje eten.

To do’s

Wild- en Freizeitpark Klotten-Cochem

Vanaf de Pinnerkreuz kun je wandelen naar het Wild- en Freizeitpark. Dit is een dierentuin en attractiepark ineen. Kids zullen zich zeker vermaken op de wildwaterbanen en bij het theater en er zijn verschillende (exotische) dieren te bekijken.

Burg Eltz, Moezel

De regio rondom de Moezel staat bekend om één ding: wijn. Eigenlijk is dat natuurlijk al reden genoeg om het gebied rond de rivier tot jouw vakantiebestemming te maken. Willen je reisgenoten toch méér dan dagenlang buurten bij de wijnboer? Vertel ze dan over de imposante Burcht van Eltz, de absolute must see in deze regio! Het adembenemende gebouw doorstond vele oorlogen en steekt al eeuwen trots uit boven het groene landschap.Het is dan ook een van de meest beroemde en goed bewaard gebleven burchten van Duitsland.

Fietsend door de Moezel

Ontdek de natuur van de Moezelregio per fiets, met meer dan 1000km aan fietspaden zijn er voor zowel de geoefende fietser als voor de beginner voldoende routes beschikbaar. De routes nemen je mee in een reis langs verschillende bouwwerken en oude steden.

Boek met garantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
Veilig betalen
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.