Vakantie Vrsar

50regiopages city-inspiration-photos Vrsar

Vrsar is een kustplaats in het Kroatische Istrië en bestaat uit twee delen: het historische en het moderne deel. Vrsar ligt centraal ten opzichte van andere leuke dorpjes aan de kust. Daarmee kun je je strandvakantie combineren met culturele uitstapjes.

Kroatië
Istrië
Vrsar
Eigen vervoer
Verwijder filters

3 accommodaties

Over Vrsar

Vrsar is een geliefde en toeristische kustplaats in het Kroatische Istrië. Vrsar bestaat uit twee delen: het historische en het moderne centrum. Het historische centrum ligt op de top van de heuvel, aan de voet hiervan vind je het meer moderne deel met de haven. Mooi meegenomen is dat Vrsar centraal ligt ten opzichte van andere leuke dorpjes aan de kust. Daarmee combineer je je strandvakantie gemakkelijk met culturele uitstapjes in de omgeving. Lees je mee waar je zoal naartoe kunt tijdens je vakantie in Vrsar.

Vakantie in Vrsar

Tijdens een vakantie in Vrsar kun je in het oude gedeelte van de stad eindeloos dwalen door de nauwe straatjes. Wandel zeker even langs de Romaanse Mariabasiliek en de oude stadspoort. In het moderne gedeelte vind je de boulevard met gezellige restaurants en winkels. De boulevard loopt zowel langs het strand als langs de haven. Geniet hier ‘s avonds van verse vis met uitzicht over de kust.

Een boottocht vanuit de haven

In de haven kun je terecht voor het boeken van uiteenlopende boottochten. Een boottocht langs de Brioni eilanden is zeker een aanrader tijdens je vakantie in Vrsar. Deze eilandengroep, bestaande uit 14 eilanden, ligt voor de kust van Vrsar en staat ook wel bekend als nationaal park. Alleen het grootste eiland, Veliki Brijun, mag bezocht worden. Aangekomen op dit eiland kies je zelf hoe je je tocht vervolgt. Kies jij voor een tour per fiets, met een golfkarretje of sluit je aan bij een toeristische tour met gids? Bijzonder is dat je op dit eiland nog voetsporen van Dinosaurussen aantreft. 

Steden in de buurt

Vrsar is niet de enige kustplaats in Istrië die het bezoeken waard is. Zo vind je in Poreč een belangrijk overblijfsel van het Byzantijnse Rijk, de Euphrasius Basiliek, en beklim je tijdens een bezoek aan Rovinj de klokkentoren van de St. Eufemija kerk voor een klein bedrag. Rij je nog iets verder dan kom je in Pula, waar een van de best bewaarde amfitheaters ter wereld gevestigd is. Je begrijpt dat deze bezienswaardigheid jaarlijks enorm veel toeristen aantrekt en zeker een bezoekje waard is.

Spreekt een vakantie in Vrsar jou wel aan? Neem dan eens een kijkje tussen onze accommodaties in deze kustplaats in Kroatië. Kies je voor een vakantiepark, camping of toch voor een appartement? Verschillende accommodaties liggen aan zee en ontvangen een goede beoordeling. Neem zelf een kijkje en wacht niet te lang met het boeken van je vakantie. 

Wat zeggen bezoekers over

Vrsar

Er is nog geen review geschreven, ben jij de eerste?

Boek met garantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
Veilig betalen
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.