/Italië/Veneto/Verona

Vakantie Verona

Verona is een stad in Noord-Italië en ligt op ongeveer 30 kilometer van het Gardameer. De stad dankt zijn bekendheid aan het toneelstuk Romeo en Julia, dat zich in deze stad afspeelt. Verona is een perfecte bestemming voor een citytrip.

Italië
Veneto
Verona
Eigen vervoer
Verwijder filters

17 accommodaties

Over Verona

Verona is een stad in Noord-Italië en ligt op ongeveer 30 kilometer van het Gardameer. Verona telt ongeveer 245.000 inwoners. Het is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. De rivier Adige slingert zich door de stad, waardoor deze vele bruggen kent. De stad dankt zijn bekendheid aan het toneelstuk Romeo en Julia van William Shakespeare, dat zich in deze stad afspeelt. De sfeervolle historische stad is een perfecte bestemming voor een korte citytrip of voor een uitstapje als u verblijft aan het Gardameer.

Wie een stedentrip naar Verona maakt, kan onmogelijk om het Casa di Giulietta heen. In dit huis uit de 13e eeuw aan de Via Capello zou Julia van Shakespeare gewoond hebben. U kunt het huis bezoeken en op het beroemde balkon staan, dat er overigens pas in de jaren ’30 aan vast is gebouwd. Een andere bijzondere bezienswaardigheid is de Arena van Verona, het op twee na grootste amfitheater in de wereld. Elke zomer vindt hier het operafestival plaats, waar men op de nog grotendeels originele stenen kan genieten van de geweldige akoestiek. In de historische binnenstad vindt men de Basilica di San Zeno. Deze gotische basiliek is gebouwd op het graf van San Zeno, de beschermheilige van de stad, en heeft nog de oorspronkelijke deuren uit de 9e en 10e eeuw. Het Piazza dei Signori is een van de mooiste middeleeuwse pleinen van Italië. Het wordt omringt door renaissance gebouwen. In het midden van het plein treft u het standbeeld van Dante aan, die een deel van zijn leven in Verona heeft gewoond.

Winkelen kan men in Verona in de Via Mazzini en de Via Cappello. Deze straten komen uit op de Piazza Erbe, een traditionele groente- en fruitmarkt. De meeste winkels sluiten tussen 13.30 en 15.30.

In de smalle sfeervolle straten en steegjes vindt u pittoreske restaurants en gezellige barretjes. U moet er beslist een keer de gerenommeerde streekwijn Soave bestellen. De meeste restaurants openen om 20.00 uur. Grote uitgaansgelegenheden zoals discotheken zijn er in Verona niet.

Verona heeft een aangenaam klimaat. In de zomer kan de temperatuur oplopen naar 30°C en in de lente en herfst schommelt die tussen de 15°C en 25°C. U kunt de stad dan ook het beste in deze maanden bezoeken. Als u de concerten in het amfitheater wilt bijwonen, moet u de stad in augustus aandoen.

Wat zeggen bezoekers over

Verona

Er is nog geen review geschreven, ben jij de eerste?

Boek met garantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
Veilig betalen
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.