Tijdelijk €25 aanbetaling
3,8 miljoen reviews
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Vakantie Pisa

50regiopages city-inspiration-photos Pisa

Pisa telt ongeveer 89.000 inwoners en ligt in de regio Toscane, aan de rivier Arno en op tien kilometer afstand van de zee. Liefhebbers van kunst, cultuur en shopping komen hier aan hun trekken. Pisa is dan ook een goede bestemming voor een stedentrip.

Populair
Italië
Toscane
Pisa
Verwijder filters
Over Pisa

De sfeervolle stad Pisa telt ongeveer 89.000 inwoners en is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Pisa ligt in de regio Toscane, aan de rivier Arno en op tien kilometer afstand van de Tyrheense zee. Liefhebbers van kunst, cultuur maar ook shopping komen hier aan hun trekken. Pisa is dan ook een goede bestemming voor een stedentrip.

De bekendste bezienswaardigheid die stad te bieden heeft, is de (scheve) toren van Pisa. Eigenlijk is deze vrijstaande klokkentoren onderdeel van de kathedraal van Pisa, die net als de toren op het Campo dei Miracoli te vinden is. De huidige helling van de toren is maar liefst 10%. Naar verluidt liet Galileo Galilei voorwerpen van de toren vallen om de valeigenschap ervan te bestuderen. Een ander toeristisch hoogtepunt is het Piazza dei Cavalieri, het centrale plein van de stad. Hier treft men onder meer het Palazzo dei Cavalieri aan.

Tijdens een citytrip is een bezoek aan het Museo dell’ Opera del Duomo een aanrader. In dit museum zijn de kunstschatten uit de domkerk ondergebracht. Verder bezit het vele beeldhouwwerken uit de 11e tot 13e eeuw, de eeuwen waarin Pisa opbloeide.

Pisa is een geweldige stad om te winkelen. Wie op zoek is naar de nieuwste mode zal die vinden in de wonderschone galerijen in de Borgo Stretto en in de Corso Italia. Bent u op zoek naar Pisaanse specialiteiten, dan moet u zeker het marktje bij het Piazza delle Vettovaglie bezoeken. Hier verkoopt men de lederen goederen, houten meubels en terracotta waar Pisa bekend om staat. De meeste winkels zijn tussen 13.00 en 15.30 uur gesloten.

Net zoals iedere Italiaanse stad telt Pisa vele restaurantjes en cafés. De meeste vindt u rondom het Campo dei Miracoli. Als u liever voor wat minder geld uit eten gaat, kunt u terecht in het oude centrum of op de zuidelijke oever van de Arno. De Italianen zijn gewend laat te eten en beginnen pas rond 21.00 uur met dineren.

Pisa heeft een mediterraan klimaat met zachte winters en warme zomers. De temperatuur loopt dan op tot 35 °C. Het voor- en najaar zijn de beste periodes om de stad te bezoeken. De temperatuur schommelt dan tussen de 20°C en 25°C. Het verkeer in Pisa is druk en chaotisch. U kunt de stad daarom het beste per bus of te voet verkennen. Dit laatste is zeker mogelijk, aangezien alle bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar gesitueerd zijn.