Boek jouw vakantie zonder zorgen: lees hier alles over jouw vakantie tijdens corona.

Vakantie Noto

Noto ligt op het eiland Sicilië. Het is een cultuurstad met een historisch centrum en wordt gekenmerkt door haar rijke geschiedenis. Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in deze stad. Op een paar kilometer afstand ligt een prachtig zandstrand.

Populair
Italië
Sicilië
Noto
Verwijder filters
Over Noto

Noto ligt aan de zuidoostzijde van het zonnige eiland Sicilië. Het is een typische cultuurstad met een historisch centrum. De stad wordt gekenmerkt door haar rijke geschiedenis en cultuurliefhebbers kunnen dan ook hun hart ophalen in deze stad. Neem tijdens je vakantie in Noto zeker even de tijd om alle historische bouwwerken te bezichtigen. Wil je juist even lekker relaxen aan zee? Dan vind je op een paar kilometer afstand een prachtig zandstrand. Doe alvast inspiratie op voor je vakantie naar Noto en lees met ons mee.

Noto is een typische cultuurstad met een barokstijl die je in de hele stad terugvindt. Wat vooral opvalt aan deze stijl is de prachtige honingkleur van de bouwwerken. Het ene gebouw is nog mooier dan het andere. Noto staat dan ook niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De belangrijkste gebouwen vind je in de twee hoofdstraten: Corso Vittorio Emanuele en de Corso Cavour. Breng tijdens je vakantie in Noto zeker een bezoek aan het historische centrum, want daar kun je de kathedraal, het Palazzo Ducezio en het Piazza Municipio bewonderen.

Niet alleen cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Noto. Ook vind je in deze stad tal van Italiaanse restaurants, ijssalons en leuke winkeltjes. Hou er wel rekening mee dat ze hier nog echt siësta houden. De winkels zijn ’s middags daarom gesloten. Een mooie gelegenheid om je handdoek uit te rollen op het nabijgelegen zandstrand in Lido di Noto.

Je raakt tijdens je vakantie in Noto niet snel uitgekeken en hebt dan ook wel een paar dagen nodig om deze stad en haar prachtige gebouwen te bezichtigen. Ook vakantiegangers die niet zo snel een kerkgebouw bezoeken, zullen in deze stad toch in de verleiding komen. De kathedraal van Noto is prachtig gerestaureerd en ontvangt jaarlijks toeristen uit alle windstreken. Het kerkgebouw is niet alleen van buiten indrukwekkend om te zien, ook de muurschilderingen binnen zijn schitterend.

Meteen tegenover de kathedraal ligt Palazzo Ducezio, het stadhuis van Noto. Dit gebouw dateert uit de 18e eeuw en is nog steeds in gebruik als gemeentehuis. Je zal maar in zo’n prachtig gebouw mogen werken! Een klein gedeelte van het stadhuis is opengesteld voor toeristen, dus neem hier zeker een kijkje. Aan de andere kant van de kathedraal ligt het pittoreske theater Teatro Comunale Vittorio Emanuele. Als je de kans krijgt, probeer hier dan een theatervoorstelling mee te pakken. Een mooie herinnering aan je vakantie in Noto.

Wil je ook cultuur snuiven op het zonnige Sicilië? Neem dan zeker een kijkje tussen ons aanbod en boek je vakantie naar deze stad.

Veilig betalen met
Wij zijn aangesloten bij