Boek jouw vakantie zonder zorgen: lees hier alles over jouw vakantie tijdens corona.

Vakantie in Licata

Bezoek Licata, een gezellig vissersplaatsje aan de zuidkust van Sicilië. Hier verblijf je te midden van Griekse en Romeinse ruïnes, relaxte stranden en Italiaanse restaurants.

Populair
Italië
Sicilië
Licata
Verwijder filters
Over een vakantie in Licata

Aan de zuidkust van Sicilië ligt de vissersstad Licata. In deze badplaats vind je volop historische invloeden uit de Griekse en Romeinse tijd. De badplaats beschikt over een prachtig zandstrand waar je heerlijk tot rust kunt komen. Kom de Italiaanse sfeer proeven tijdens een vakantie naar Licata en geniet van een vakantie vol zon en cultuur.

Het binnenland van Licata is erg dunbevolkt, waardoor je hier gemakkelijk de omgeving kunt verkennen zonder al te veel mensen tegen te komen. Verken het Italiaanse landschap per fiets of te voet en geniet van de prachtige natuur.

Voor wat meer drukte en gezelligheid bezoek je de kust. De locals wonen en werken hier. Zij relaxen graag op het schitterende zandstrand. Ondanks dat het hier wat drukker is dan in het binnenland, zul je nog steeds weinig toeristen tegenkomen.

In de zomerperiode kan het erg warm worden in Licata. Overdag is het dan fijn om je niet te veel in te spannen en lekker uit te rusten op je handdoek op het strand. ’s Avonds zoek je de gezelligheid op in de haven. Hier neem je plaats bij een van de Italiaanse restaurants waar je overheerlijke vis kunt eten. Welke lokale specialiteit ga jij uitproberen tijdens je vakantie in Licata?

De Grieken en Romeinen hebben hun stempel gedrukt op Licata. Verspreid door de stad vind je de resten van historische gebouwen en archeologische opgravingen. Vooral rond de berg van Sant’Angelo zijn deze resten goed zichtbaar. Als je hier bent, verken dan ook meteen even de binnenkant van het kasteel van Sant’Angelo. Vanaf dit kasteel geniet je van een prachtig uitzicht over de stad en de oude haven.

Beklim tijdens je vakantie naar Licata ook de vuurtoren. Deze vuurtoren is de op twee na grootste vuurtoren van Italië. Je zal na je klim beloond worden met een fenomenaal uitzicht over het blauwe water van de Middellandse Zee.

Bezoek tijdens je vakantie in Licata ook de historische dorpjes en steden in de omgeving. Aan de westkant van Licata ligt de bijzondere stad Agrigento op nog geen 50 minuten rijden. Naast een prachtig oud centrum vol gezellige pleinen, vind je hier ook de Vallei van de Tempels. Dit is een groep met Griekse tempels die een plaats inneemt op de Unesco Werelderfgoedlijst. Neem dus zeker je tijd om deze bezienswaardigheid in je op te nemen.

Gela ligt aan de oostkant van Licata op zo’n 40 minuten rijden. Ook hier vind je veel resten uit de Griekse en Romeinse tijd. Bekijk ze in het archeologisch museum of bezoek de ruïnes van de gebouwen. Naderhand loop je langs het water over de boulevard en neem je plaats op een terrasje om je dag rustig af te sluiten.

Heb je al een kijkje genomen in ons aanbod voor een geschikte vakantiebestemming in Licata?

Veilig betalen met
Wij zijn aangesloten bij