/Italië/Lombardije

Vakantie Milaan

50regiopages 400plus Milaan 0000 headerfoto

Milaan is met 1,3 miljoen inwoners de tweede stad van Italië en ligt in het noorden. Milaan staat bekend als het Mekka van de mode. Maar ook op cultureel gebied heeft de stad veel te bieden, het is dan ook een ideale bestemming voor een citytrip.

Populair
Italië
Lombardije
Over Milaan

Milaan is een bruisende zakenstad in het noorden van Italië. Het is de tweede stad van Italië en telt 1,3 miljoen inwoners. Milaan staat bekend als het Mekka van de mode. Maar ook op cultureel gebied heeft de stad veel te bieden. Het is dan ook een ideale bestemming voor een citytrip.

In het centrum van Milaan is de Dom de grote blikvanger. Vanaf het dakterras van deze gotische kerk heeft u een prachtig uitzicht over de stad. Een andere bezienswaardigheid is Santa Maria delle Grazie. Dit klooster herbergt een van de grootste kunstwerken van de wereld: Het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci. Zeker de moeite waard is het bijwonen van een opera in La Scala, het beroemdste operagebouw ter wereld. Voetbalfans kunnen een rondleiding krijgen door het San Siro stadion, de thuisbasis van zowel AC Milan als Inter Milan, en het aangrenzende museum bezoeken.

Wie op stedentrip in Milaan is, moet minstens één dag uittrekken om te winkelen. En dan nog moet u een keuze maken uit het enorme aanbod van winkelstraten die de stad te bieden heeft. Winkelen in stijl kunt u in de Galleria Vittorio Emanuele II, een prachtige galerij met glazen koepels en een geweldige mozaïekvloer. Het Quadrilatero d’Oro, ten noorden van het Domplein, is het modecentrum van de stad. Hier kunt u zich vergapen aan de schitterende etalages van alle vooraanstaande internationale modehuizen. Voor een paar nieuwe schoenen moet u in de Via Torino zijn, de bekendste modestraat van weleer. De meeste winkels sluiten tussen 13.30 en 15.30 uur.

Milaan telt vele restaurants en cafés. Traditionele eetgelegenheden zoals pizzeria’s en trattoria’s vindt u vooral in het centrum. Veel restaurantjes zijn daarom pas om 20.00 open. Een koffie op een terrasje in Milaan kan al snel vijf euro kosten. Het is dan ook verstandig om een terras uit te zoeken dat niet in de buurt van een toeristische trekpleister ligt.

De temperatuur in Milaan varieert tussen de 6°C en 28°C. Het klimaat is niet zo mediterraan als in het zuiden van Italië en er valt, vooral in de herfst, veel regen. De beste periodes om Milaan te bezoeken zijn dan ook het voorjaar en het vroege najaar.

Milaan is het best te verkennen met het (goedkope) openbaar vervoer. De stad heeft een uitbreid bus- en tramnetwerk en drie metrolijnen die langs alle toeristische hoogtepunten rijden.

Boek met garantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
Veilig betalen
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.