Vakantie Iseo

Het Iseomeer is even mooi als het Gardameer, maar niet zo toeristisch en een perfecte plaats voor rustzoekers. Je vindt dit meer in het noorden van Italië, omgeven door bos en dorpen. Het mooiste dorpje aan het meer is Iseo, een Middeleeuws havenplaatsje.
15 accommodaties

Iseo Portelle Holiday

ACQUACHIARA Rooms & Breakfast
Agriturismo La Tesa
Iseo
Mooi meer met mooi uitzicht op de bergen om het meer heen
Het enige jammer vond ik dat er niet echt een strandje was. En als je voorbij de stenen bent is het erg drassige smeurie ondergrond.
Het eiland monte isola is het bezoeken waard. Er liggen alkemaal leuke dorpjes rondom het meer. En een boottocht over het meer is een aanrader.
variabel weer, we hebben in juli bijna geen dag zonder regen gehad. Fietsen is er levensgevaarlijk bij gebrek aan accomodatie voor fietsers. Nergens fietspad. Mooi om er te wandelen, maar opgelet smalle wegen met gekke italiaanse chauffeurs. De marktdag is plezant om mee te maken, Vrij groot voor zo een klein stadje. Er staan echter evenveel marktkramers met chinese rommeltextiel en tassen of schoenen. De echte italiaanse produkten moet je echt beginnen zoeken. Voedingshandelaars blijken nog de weinige lokale mensen te zijn. Huren van bootjes is moeilijk. Weinig aanbieders en stinkend duur. Vriendelijke mensen in de meeste horecazaken, waar ook al bulgaren, roemenen en andere niet italianen de plak zwaaien.....jammer. De echte italiaanse sfeer lijkt weg te kwijnen. Wij gaan 35 jaar naar Italie en zien de verandering nog versnellen. Jammer......In 2014 zijn we er ook geweest, snikheet en kurkdroog. We konden bijna niet buiten van de hitte. Als je dan iets wil drinken zijn sommigen in de namiddag enkele uren gesloten. We zijn dat natuurlijk niet gewoon. De rust in de korte namiddag heeft echter ook zijn charmes. Je wandelt er dan door verlaten straatjes wat ook heel leuk is. Soms is schuilen voor de zon heel moeilijk als je gaat wandenlen in de vrije natuur omdat er bijna bladloze verschraalde boompjes staan......wel mooi maar oef als het snikheet is. Taalprobleem is nog in vele italiaanse streken dramatisch. Weinig mensen, winkels;;;;;warenhuizen en zelfs veel horeca.... spreken een tweede taal.