/Italië/Ligurië/Genua (Genova)

Vakantie Genua

Genua ligt in het noordwesten van Italië tussen de Middellandse Zee en de Ligurische Alpen. De stad telt 700.000 inwoners en is de grootste havenstad van Italië. Genua is met zijn historische centrum en oude haven een leuke bestemming voor een stedentrip.

Italië
Ligurië
Genua (Genova)
Eigen vervoer
Verwijder filters

7 accommodaties

Over Genua

Het gemoedelijke Genua is een stad in het noordwesten van Italië en ligt ingeklemd tussen de Middellandse Zee en de Ligurische Alpen. De stad telt 700.000 inwoners en is de grootste havenstad van Italië. Genua is de geboortestad van Christoffel Columbus en is met zijn historische centrum en oude haven een perfecte bestemming voor een sfeervolle stedentrip.

In Genua kunt u eindeloos slenteren in de wirwar van smalle straatjes en steegjes. De karakteristieke wijken stralen de knusse en kenmerkende sfeer van een havenstad uit. In het oude centrum vindt u de kathedraal di San Lorenzo, die bekend is om zijn kerkschat. Hier bevindt zich namelijk de Sacro Catino, de schaal waarvan Christus tijdens zijn laatste avondmaal at. Een andere bezienswaardigheid is La Laterna, de oudste nog werkende vuurtoren ter wereld. De bekendste straat is de Via Garibaldi. Deze straat telt 12 paleizen en is hiermee één van de mooiste straten van Italië. Wat u ook niet mag missen is het levendige Piazza de Ferrari, het centrale plein van de stad.

Voor shopping moet u in de Via dei Cordotti en de Via del Corso zijn. Hier kunt u uitgebreid winkelen. De meeste winkels zijn tussen 13.30 uur en 15.30 uur gesloten.

De lekkerste restaurants vindt u in de oude haven en in het oude centrum. In de oude haven bevinden zich ook de meeste cafés en ’s avonds is de sfeer daar optimaal. De Italianen zijn gewend om laat te eten en dineren doorgaans pas tussen 21.00 uur en middernacht.

Genua heeft een mediterraan klimaat. De zomers zijn er warm en de winters zacht. Omdat in de zomer de temperatuur kan oplopen tot 35°C kunt u de stad het beste in het voor- of najaar bezoeken als de temperatuur tussen de 15°C en 25°C ligt.

Omdat alle bezienswaardigheden gesitueerd zijn in het oude centrum of in de oude haven, kunt u de stad uitstekend te voet verkennen. Pas wel op dat u niet omvergereden wordt door een van de vele scooters. Genua staat namelijk ook wel bekend als de scooterstad van Italië.

Wat zeggen bezoekers over

Genua (Genova)

Er is nog geen review geschreven, ben jij de eerste?

Boek met garantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
Veilig betalen
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.