3,8 miljoen reviews
Tijdelijk geen boekingskosten
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Vakantie Comacchio

In het noorden van Italië vind je het plaatsje Comacchio. Met Klein Venetië als bijnaam, weet je dat dit een bijzondere plek is. De vele bruggen, kronkelende kanalen en pastelkleurige huizen zijn precies de reden dat deze plek Klein Venetië wordt genoemd.

Populair
Italië
Emilia Romagna
Comacchio
Over Comacchio

In het noorden van Italië, in de regio Emilia-Romagna, vind je het plaatsje Comacchio. Met Klein Venetië als bijnaam, weet je dat dit een bijzondere plek is. De vele bruggen, kronkelende kanalen en pastelkleurige huizen domineren hier het straatbeeld en zijn precies de reden dat deze plek Klein Venetië wordt genoemd. Ben je nieuwsgierig geworden? Ontdek alles over een vakantie in Comacchio.

Comacchio is ontstaan in de Romeinse tijd en kent een historisch centrum. Qua uiterlijk doet deze plek je dan misschien wel denken aan Venetië, maar een vakantie in Comacchio is een stuk rustiger. Wel kun je ook hier in een gondel stappen en op deze manier de kanalen verkennen en langs vele bruggen varen. De meest bekende brug van Comacchio? Dat is Trepponti. Deze brug is uitgegroeid tot een must see van het plaatsje, dus zorg dat je hier zeker even langs vaart.

Denk je aan culinair genieten in Italië? Dan denk je vast aan pasta, risotto of pizza. Toch vind je op de menukaart van bijna ieder lokaal restaurant in Comacchio iets heel anders: paling. Paling is de specialiteit van deze plaats en dit wil je dan ook zeker proeven tijdens je vakantie in Comacchio. De reden dat je hier de beste paling ooit eet, begint al bij de vangst van deze vissoort. Wil je daar meer over weten? Bezoek dan een van de twee musea in Comacchio: Het Manifattura dei Marinati of het Museo dell’Anguilla. In ieder geval heeft paling hier het Slow Food keurmerk en dat proef je.

Ben je op zoek naar enkele to do’s in de natuur? Ook dat heeft Comacchio in huis. Het natuurgebied Po Delta behoort namelijk tot dit Italiaanse dorp en neemt zelfs een plek in op de UNESCO werelderfgoedlijst. Hier ontdek je een rijke flora en fauna. Tot de fauna in dit park behoren heel veel vogelsoorten waaronder flamingo’s! Dat maakt dit natuurgebied erg geliefd onder vogelspotters. In Po Delta kun je daarnaast goed wandelen en fietsen, maar je kunt dit natuurgebied ook verkennen vanaf het water.

Ben je meer in the mood voor een ontspannen dag in de natuur? Tijdens je vakantie in Comacchio ben je niet ver verwijderd van de Adriatische kust. Er liggen heel wat mooie stranden op rijafstand waar je dagen kunt relaxen in de zon. Bezoek bijvoorbeeld Lido degli Scacchi.

En ben je ook enthousiast over een vakantie in Comacchio? Bekijk het aanbod en wie weet ontdek jij binnenkort zelf de highlights van dit bijzondere plekje in Italië.