Vakantie Kiotari
In het zuiden van Rhodos vind je het dorpje Kiotari. Een plaats die nog niet is ontdekt door het massatoerisme, waar je kunt genieten van een rustige en ontspannen vakantie. Tijdens je vakantie in Kiotari kun je gemakkelijk de hotspots van Rhodos bezoeken.
Kiotari
In Kiotari is weinig te doen. Er zijn wat winkeltjes. Deze prijzen de artikeltjes die je kunt kopen aan de hoge kant. De stranden en de zee zijn prima. Als je hier verblijft dan zit je waarschijnlijk op een resort en heb je in deze omgeving wel een topverblijf. Op deze plek in Rhodos zit je beter dan in de omgeving van het vliegveld ivm aanvliegroute en verkeersdrukte.
In Kiotari is eigenlijk niks te beleven. Wij verbleven in Princess Andriana resort waar het om half 11 wel gedaan is, maar je kan niet nog ergens lekker wat gaan drinken in de buurt. Er zit bijna niks en wat er zit is zeer ongezellig. Er zijn wel een paar restaurantjes bij de zee om wat te gaan eten maar die zijn ook op 1 hand te tellen. Lindos is te ver, 20 minuten rijden. Jammer!
Kiotari ligt centraal op het eiland. Indien je op verkenning wil is dit een ideaal uitgangspunt. Het plaatsje zelf is niet er groot. Er zijn wat winkeltjes en restaurantjes en verder. Er staan voornamelijk grote resorts. Kiotari heeft zelf stranden echter waren wij het liefst op Glystra Beach.
In de periode dat wij er waren was het er enorm warm (hittegolf) en dat zorgde er wel voor dat het puffen en zweten was rond het hotel. Wij hebben een auto gehuurd en rondgetrokken en we moeten eerlijk zeggen dat dit het mooiste gedeelte is met de natuurlijkste stukken van Rhodos. Een echte aanrader! Het is er rustig en toch nog genoeg winkeltjes. Voor een mooie zonsondergang moet je wel op de andere kant van het eiland zijn, deze kan je helaas niet meemaken in Kiotari.
Het plaatsje kiotari stelt zelf niet veel voor, wel kan je er heerlijk wandelen en is de natuur ruig dat zie je duidelijk als je een wandeling maakt. De zee is fantastisch zulk helder water kom je echt nergens tegen.