/Griekenland/Kreta/Agios Nikolaos

Vakantie Agios Nikolaos

Agios Nikolaos

Agios Nikolaos ligt op het Griekse eiland Kreta. Het is een drukke toeristenplaats met een enorm aanbod aan restaurants, hotels, bars en winkels. De naam Agios Nikolaos betekent Sint Nikolaas, of Heilige Nikolaas (beschermheilige van zeelieden).

Griekenland
Kreta
Agios Nikolaos
Verwijder filters

12 accommodaties

Over Agios Nikolaos

Agios Nikolaos ligt ten oosten van de hoofdstad Heraklion op het Griekse eiland Kreta. Het is een drukke toeristenplaats met een enorm aanbod aan restaurants, hotels, bars en winkels. In de winter is het er erg rustig, want dan zijn de meeste gelegenheden gesloten. De naam Agios Nikolaos betekent Sint Nikolaas, of Heilige Nikolaas (beschermheilige van zeelieden).

Bezienswaardigheden en to do's in Agios Nikolaos

Agios Nikolaos is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, wat ervoor zorgt dat je vanuit hier leuke uitstapjes in de omgeving kunt maken. Maar Agios Nikolaos heeft zelf ook genoeg te bieden. Voor cultuurliefhebbers is het archeologisch museum met vondsten uit de Minoïsche tijd een aanrader. Je culturele uitstapje liever combineren met een boottocht? Neem dan de boot naar Spinalonga, een eiland voor de kust van Kreta. Hier kun je het fort bezoeken waar vroeger een leprakolonie was gevestigd.

Als je een middagje wilt bijkomen, zit je goed aan het Voulismenimeer, een binnenmeer dat tussen 1867 en 1871 via een kanaaltje werd verbonden met de haven. Neem plaats op een van de terrasjes rondom het meer en geniet van een heerlijk drankje.

Wat zeggen bezoekers over

Agios Nikolaos

Er is nog geen review geschreven, ben jij de eerste?

Boek met garantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
Veilig betalen
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.