Vakantie Amorgos

Cycladen eilanden
Amorgos
Verwijder filters

Amorgos

Nog niet overspoeld door toeristen
Door eric_van_acker op 17-09-2014

Het soort toeristen dat Amorgos doelbewust opzoekt is vooral gesteld op rust en authenticiteit.

Elk jaar weer voor herhaling vatbaar.
Door Naomi Appel op 25-07-2014

Heerlijk rustig grieks eiland met heel vriendelijke bewoners. U kunt eten in de griekse tavernas voor nog hele lage prijzen.

most wonderful cyclades island
Door Dick van der Windt op 07-10-2013

For someone who search for a quiet holiday , take a week Amorgos.

Geen massatoerisme!
Door tjeerd op 26-09-2013

Dit eiland heeft niet de stranden van Naxos of het uitgaansleven van Mykhanos. Maar is wel erg authentiek en ideaal voor wandelaars en rustzoekers. Je kunt ook een dag een auto huren en de prachige baaien van Amorgos af gaan. Met name de witte kerk op de klif is prachtig.

Erg leuk eiland waar de rust heerst
Door Dionne op 18-06-2013
Alleen gereisd

Heel erg relaxed eiland. vriendelijke mensen, leuke ontspannen sfeer, waar je ook komt. Mooie rit gemaakt over het eiland maar in twee tot drie dagen heb je alles gezien. Stranden zijn allemaal ´onbemand´ dus zelf eten en drinken meenemen, maar ook geen bedjes of toiletten. Back to basic dus. Een must om te zien is het prachtige klooster dat in het jaar 1088 tegen en in de berg gebouwd is. Het is een korte maar hevige klim via de trappen er naar toe maar werkelijk een prachtige ervaring! Het slaperige stadje Xora lekker door heen geslenterd en geluncht. Mooie foto´s gemaakt onderweg waar de geiten midden op de weg hun dutje doen.

Combinatie van strand, natuur en cultuur!
Door Jacqueline op 14-11-2012

Gedurende de vier dagen die wij op Amorgos hebben doorgebracht, waren wij vooral erg verrast door de veelzijdigheid van dit eiland.

Wij hadden ons hotel in het dorpje Aegiali aan een prachtig parelwit strand met een ruige zee. Al was het eind augustus af en toe wel wat fris, vooral vroeger of later op de dag. Aegiali is overigens een gezellig plaatsje met de haven en leuke souvenirswinkeltjes.

Uitstapjes in de omgeving die de moeite waard zijn, zijn onder andere een kort bezoekje aan het witte dorpje Lagada en een tocht per ezel over de bergpaden van Aegiali naar Lagada. Het hoogtepunt was voor ons een bezoek aan het Moni Hozoviotissis klooster; dat mag je echt niet missen als je op Amorgos bent!

Er komen momenteel nog weinig Nederlandse, maar voornamelijk veel Franse vakantiegangers naar dit nog niet door de massatoeristen ontdekte eiland. Wij hebben dit alleen maar als een voordeel gezien en genoten van de nog vrij authentieke sfeer die Amorgos nog overheerst.