3,8 miljoen reviews
Tijdelijk geen boekingskosten
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa
/Griekenland/Corfu/Messonghi

Vakantie in Messonghi

Een combinatie van natuur, cultuur en strand is wat je mag verwachten van een vakantie in Messonghi op Corfu. Maak vanuit Messonghi een boottocht naar het vasteland van Griekenland of kies voor een boottrip naar de Blue Lagoon.

Populair
Griekenland
Corfu
Messonghi
Over een vakantie in Messonghi

Messonghi is een badplaats in het zuidoosten van Corfu. Het is van oorsprong een vissersdorp, maar het dorp richt zich steeds meer op toerisme. Langs de rivier die door het dorpje loopt vind je nog steeds een kleurrijk gezelschap aan vissersboten. Zoals in veel badplaatsen loopt ook hier een boulevard langs het strand met de nodige winkels, terrasjes en eetgelegenheden. Lees je mee wat er verder tijdens een vakantie in Messonghi te beleven valt?

Vanuit de haven van Messonghi vertrekken verschillende boottochten. Boek bijvoorbeeld een boottocht naar het vasteland van Griekenland. Je stapt aan boord van een traditionele Kaiki en vaart langs de kust van Corfu voordat je de oversteek maakt naar het vasteland. Let goed op onderweg, want er is een kans dat je dolfijnen ziet. De eindbestemming van je boottocht is de Blue Lagoon, een verscholen strand met kraakhelder water. Houd je camera gereed om dit bijzondere natuurverschijnsel vast te leggen.

Maar er zijn ook nog andere bestemmingen mogelijk tijdens je vakantie in Messonghi. Zo kun je een dagtrip maken naar Paxos of Antipaxos. Op Antipaxos wonen bijna geen mensen waardoor je hier veel rust ervaart. Het eiland Paxos is wat levendiger. Bezoek hier ook het authentieke stadje Gaios.

Lefkimmi is de grootste stad van Zuid-Corfu en zeker de moeite waard om te bezoeken tijdens je vakantie in Messonghi. Hier heeft het toerisme nog niet de overhand en kun je je mengen in het alledaagse leven van de bewoners. Bekijk de huizen eens goed, want de oude herenhuizen kennen nog veel Venetiaanse invloeden. Bezoek ook het oude Kiras Ton Angelon klooster als je in Lefkimmi bent. Lefkimmi is eenvoudig te bereiken met de auto of het openbaar vervoer vanuit je vakantieverblijf in Messonghi.

Hoewel het hele eiland Corfu behoorlijk groen is, is het zuiden nog net iets groener. Hier vind je veel beschermde natuurgebieden die je makkelijk kunt bereiken vanuit je vakantieverblijf in Messonghi. Een van de mooiste plekjes is het Korissionmeer. Dit bijzondere duinlandschap met cederbossen is een heerlijke plek om te wandelen en tot rust te komen. Er komen meer dan 100 verschillende vogelsoorten voor, dus vergeet je camera en vogelboek niet als je een liefhebber bent.

Ben je op zoek naar een bestemming op een van de Griekse eilanden? Dan is een vakantie in Messonghi op Corfu een fijne optie. Boek jouw ideale accommodatie en geniet van de warmte van de Griekse zon!