/Frankrijk/Pays de la Loire/Talmont St. Hilaire ( Vendee )

Vakantie in Talmont St. Hilaire

Tijdens een vakantie in Talmont-Saint-Hilaire word je aangenaam verrast! Geschiedenisfans bezoeken het kasteel van Talmont of gaan naar het themapark Puy du Fou. Natuurliefhebbers makenr een boottocht door het moerasgebied of bezoeken een van de eilanden.

Frankrijk
Pays de la Loire
Talmont St. Hilaire ( Vendee )
Eigen vervoer
Verwijder filters

11 accommodaties

Over een vakantie in Talmont St. Hilaire

Talmont-Saint-Hilaire is een badplaats aan de Atlantische kust in de Franse regio de Vendée. Hier rol je je handdoek uit in het zand en geniet je van een zonnige strandvakantie. Toch is het zonde om hier alleen voor het strand te komen, want ook de rest van de omgeving is prachtig. Bezoek middeleeuwse dorpen of kies voor een boottocht naar Île d'Yeu. Ontdek hieronder wat je verder kunt zien en doen tijdens een vakantie in Talmont-Saint-Hilaire.

Château Talmont

De troef van Talmont-Saint-Hilaire is zeker weten Château Talmont. Dit is een middeleeuws kasteel waar niemand minder dan Richard Leeuwenhart, voormalig koning van Engeland, kasteelheer was. Ben je in de zomer op vakantie in Talmont-Saint-Hilaire? Dan heb je geluk. ‘s Zomers worden er namelijk volop activiteiten georganiseerd bij het kasteel. Wat dacht je bijvoorbeeld van het bijwonen van een riddergevecht?

We blijven nog even in historische sferen, want ook een bezoekje aan het middeleeuwse themapark Puy du Fou is een aanrader. Hier worden dagelijks meerdere live voorstellingen opgevoerd die vol zitten met spectaculaire stunts, geluidseffecten en middeleeuwse verhaallijnen.

Eilandhoppen vanuit Talmont-Saint-Hilaire

Vanuit je vakantieverblijf in Talmont-Saint-Hilaire kun je een bezoekje brengen aan de eilanden Île d'Yeu en Noirmoutier. Ile d’Yeu bereik je met de boot vanaf Saint-Gilles-Croix-de-Vie. Dit eiland staat vooral in het teken van de visserij, wat betekent dat je hier goed zit voor verse vis. Neem plaats op een terrasje in Port Joinville en geniet van de lekkerste visgerechten.

Noirmoutier is vanaf het vasteland met de auto te bereiken via een brug. Hier is de lokale bevolking druk met zout winnen uit de zoutpannen van het eiland. Andere producten die van dit eiland afkomstig zijn, zijn oesters en mosselen. Die moet je dus zeker even proeven voor je het eiland weer verlaat. Noirmoutier is geheel vlak en daarom ideaal om per fiets te verkennen tijdens een vakantie in Talmont-Saint-Hilaire.

Nationaal Park Marais Poitevin

Nationaal Park Marais Poitevin wordt ook wel het Groene Venetië genoemd. Niet verwonderlijk dus dat je hier veel water vindt en het beste in een bootje kunt stappen om het park te verkennen. Vaar langs de moerassen en luister naar het gekwetter van de vogels. Dit stukje Franse natuur is zeker een bezoekje waard tijdens een vakantie in Talmont-Saint-Hilaire.

Breng jij graag tijd door aan de Franse kust? Overweeg dan eens een vakantie naar Talmont-Saint-Hilaire. Talmont-Saint-Hilaire is met name populair onder kampeerliefhebbers en je vindt hier dan ook campings in alle soorten en maten. Ook een verblijf in een hotel of vakantiehuis behoort tot de mogelijkheden. Met wie wil jij op vakantie naar Talmont-Saint-Hilaire?

Wat zeggen bezoekers over

Talmont St. Hilaire ( Vendee )

Er is nog geen review geschreven, ben jij de eerste?

Boek met garantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
Veilig betalen
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.