/Frankrijk/Pays de la Loire

Vakantie in Loire

Een vakantie in de Loire streek is verrassend en vermakelijk! Wijngaarden, bossen en prachtige stranden die je een heerlijk vakantiegevoel geven. De rivier de Loire staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en het gebied is ideaal om met de fiets te verkennen!

Frankrijk
Pays de la Loire
Eigen vervoer
Verwijder filters

611 accommodaties

Over Loire

De Pays de la Loire bestaat uit landschappen die net zo verrassend zijn als de ongetemde rivier die er doorheen stroomt. De Atlantische Oceaan in het noorden is de droom van elke watersporter, terwijl de glooiende landschappen in het binnenland goed in de smaak zullen vallen bij fietsers. Om van de culinaire heerlijkheden nog maar niet te spreken. Genoeg te beleven dus tijdens een vakantie in de Pays de la Loire!

Strandplezier

Aan de 450 kilometer lange kust van de Pays de la Loire, vind je de heerlijkste badplaatsen voor een zonvakantie. Geniet er na een dag op het strand van verse vis uit de oceaan en een goed glas lokale witte wijn. Voor de afwisseling maak je een zeiltocht langs de kust, of neem je een surfles van een iets te gebronsde Fransman. In de jachthavens van de verschillende kustdorpjes worden allerlei watersportactiviteiten aangeboden: van kitesurfen tot zee kanoën en kajakken.

Culinair

Ben jij een echte lekkerbek? Dan ben je het aan jezelf bijna verplicht om naar de Pays de la Loire voor een vakantie af te reizen. De regio beschikt door het variërende landschap uit een keuken met eindeloos veel smaken. Aarde en zee vullen elkaar hier naadloos aan. Heerlijke schaaldieren en zeevruchten wissel je af met typische streekgerechten zoals rillettes du Mans au rillaud (varkensvlees dat in vet is gegaard) of een stukje van één van de smakelijkste kazen uit de streek, zoals Curé Nantais en de Crémet.

Traditionele festivals

Wie de lokale feesttradities van Pays de la Loire wilt meemaken, doet er goed aan tijdens carnaval naar Nantes te reizen. Had je nou niet direct een wintertrip in gedachte, dan is er in de zomer het Concours complet international de Saumur: een wereldberoemde springwedstrijd voor paarden. Wie van autoraces houdt, kan zijn hart ophalen tijdens de autoraces van Le Mans. Ben je meer een cultuurminnaar? In La Roche sur Yon zul je dan genieten van het Festival international du film en het Festival d'Anjou.

Boek met garantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
Veilig betalen
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.