Jouw filters

Kaart
Je hebt geen filters geselecteerd
14

vakanties Brétignolles sur Mer (Vendee)

Reviews over Brétignolles sur Mer (Vendee)

 • 9

  mijn tweede thuisbasis, al 46 jaar lang !

  Frans, 21-4-2017
  Brétignolles sur Mer is een heerlijk dorpje aan de Atlantische kust, een fantastische kustlijn met een afwisseling van mooie vrijstaande huizen, allen met een andere uitstraling en wat mooi is, geen saaie flats of appartementencomplexen,wat de sfeer van het dorp ten goede komt. Mooi aangelegde fietsroutes en wandelpaden langs de kust en door de duinen, kilometers lang. Een verscheidenheid aan stranden, met rotsen, zandstranden, voor ieder wat wils. Voor de wat kleinere kinderen mooie rustige baaitjes om te poedelen. Uitvalbasis naar het noorden, zo'n 10 kilometer. een leuk vissersdorpje, Saint Gilles Croix de Vie, om te ontdekken, met vele restaurantjes en een leuk winkelstraatje. Naar het zuiden toe, zo'n 20 kilometer, een luxe badplaats, Les Sables D'Olonnes met een prachtige promenade langs de Atlantische kust, ook hier vele restaurantjes en leuke straatjes om te shoppen. Beide plaatsen zijn overigens ook prima te bereiken per fiets over de eerder genoemde fietspaden, schitterende tochtjes. Bretignolles is een waar surfparadijs, zowel kite surfers, branding surfers(met een speciaal aangelegde promenade voor kampioenschappen) en de "ouderwetse" planksurfers kunnen hun hart hier ophalen. Enig minpuntje is, dat er op dit moment investeerders een luxe jachthaven willen creëren in het dorp. Over de komst van deze haven moet nog worden gestemd, de authentieke bewoners van het dorp zijn tegen de komst van de haven. Brétignolles heeft iedere donderdag en zondagochtend een markt en in het seizoen worden er verschillende evenementen georganiseerd voor zowel jong als oud.
 • 8

  Mooie zandstranden

  Yuri Berens, 15-8-2014
  De Vendee is een mooie streek is goed aan te rijden. De stranden zijn super en lekker ruim. Voor hele kleine kinderen zijn de golven soms wel wat hoog en gevaarlijk. In de omgeving is voldoende te doen, zowel voor de natuurliefhebbers alsook voor gezinnen met kinderen. Wij gaan zeker nog eens terug naar deze streek!
 • 8

  Gezellige plek.

  Paul, 27-1-2014
  Het ademt rust uit en heeft nog gezelligheid. Een leuke markt, lekkere restaurantjes en een leuke omgeving. Ook de plaatsen erom heen zijn de moeite waard.
Brétignolles sur Mer (Vendee) scoort een 8 uit 10, op basis van 46 reviews
Advertentie
Advertentie