Tijdelijk €25 aanbetaling
3,8 miljoen reviews
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Vakantie Nant

Nant is een klein dorp in de Midi-Pyreneeën. Het dorp ligt middenin het nationaal park Grands Causses. Niet voor niets is deze bestemming zeer geliefd bij wandelaars. Het landschap is hier grillig en ruig vol bossen, rivieren, rotsen en vlaktes.

Populair
Frankrijk
Midi Pyrenees
Nant
Verwijder filters
Over Nant

Nant is een klein dorp in de Midi-Pyreneeën. Het dorp ligt middenin het nationaal park Grands Causses. Niet voor niets is deze bestemming zeer geliefd bij wandelaars. Het landschap is hier grillig en ruig vol bossen, rivieren, rotsen en vlaktes. Een vakantie in Nant is naast voor wandelaars, ook interessant voor cultuurliefhebbers. In de middeleeuwse dorpen rondom Nant lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Benieuwd of Nant een geschikte vakantiebestemming is voor jou? Lees dan even mee.

Millau is de grootste stad van de regio en vooral bekend vanwege het hoogste viaduct ter wereld dat hier staat. Deze loopt over de vallei waar de rivier de Tarn doorheen stroomt. Op de brug zijn speciale stopplaatsen ingebouwd om te genieten van het weidse uitzicht. De brug is bijna even hoog als de Eiffeltoren.

De Gorges de la Dourbie is een 32 kilometer lange kloof die vanaf Millau helemaal tot aan Nant loopt. Langs de kloof slingert een autoroute die ook prima te fiets kan worden afgelegd. Tijdens een vakantie in Nant fiets je via deze weg richting Millau.

De Gorges du Tarn is veel bekender dan de Gorges de la Dourbie en minstens net zo mooi. Volg de Route des Gorges als je de kloof per auto wilt ontdekken. Veel leuker is het echter om de kloof te ontdekken per kano of te voet. Peddel over de rivier de Tarn en kom dichtbij de steile en hoge rotswanden. Ga je te voet, dan is je wandeling een aaneenschakeling van prachtige plaatjes en fotomomenten. Een fotocamera meenemen is dus wel handig tijdens je vakantie in Nant.

Hopelijk heb je geen last van keuzestress, want je kunt tijdens je vakantie in Nant ontelbaar veel dorpjes bezoeken. Zo heeft Castelnau-Pégayrols maar liefst vijf historische monumenten en heb je in Roquefort-sur-Soulzon de kans om de rijpingskelders van de gelijknamige kaas te bezoeken. Natuurlijk hoort het proeven van de kaas hier ook bij.

Verder is het dorpje La Couvertoirade een aanrader. Dit is een van de vijf tempeliers plaatsen in de streek. In de zomer worden hier regelmatig speciale tempeliers dagen georganiseerd waarbij je traditionele zwaardgevechten kunt bijwonen tussen ridders. Een vakantie in Nant is dus zeker een aanrader voor liefhebbers van geschiedenis.

Kijk je uit naar een vakantie vol natuurschoon en bezoek je graag middeleeuwse dorpjes? Dan is een vakantie in Nant gemaakt voor jou. Neem snel een kijkje tussen ons aanbod en boek een accommodatie die bij jou past.