/Frankrijk/Franche-Comté/Rougemont (Doubs)

Vakantie in Rougemont (Doubs)

Een vakantie in Rougemont brengt je terug naar de middeleeuwen. Niet alleen in Rougemont zelf, maar ook in de omliggende plaatsen lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Het bergachtige landschap vol meren en rivieren is ook een paradijs voor wandelaars.

Frankrijk
Franche-Comté
Rougemont (Doubs)
Eigen vervoer
Verwijder filters

1 Accommodatie

Over een vakantie in Rougemont (Doubs)

Rougemont ligt in de regio Franche-Comté. Het is een typisch Frans plaatsje in een regio waar nog geen massatoerisme aanwezig is. Het is er rustig en het landschap is er heuvelachtig met bossen en veel water. Een vakantie in Rougemont is dan ook ideaal voor actieve vakantiegangers. Lees je mee wat je zoal kunt zien en doen tijdens je vakantie in Rougemont?

Middeleeuwse dorpen

Als je wat meer van de omgeving wilt zien, dan is het aan te raden om met de auto naar je vakantiebestemming in Rougemont te komen. Vind je het leuk om historische dorpjes te bezichtigen? Dan heb je de juiste vakantieregio uitgekozen. In deze regio vind je veel dorpjes die volstaan met overblijfselen uit de middeleeuwen. Het kasteel van Oricourt is een van de best bewaarde kastelen en daarom zeker een bezoekje waard. Ook het dorpje Fondremand is een aanrader. Hier heb je het gevoel elk moment een ridder te kunnen tegenkomen, zo historisch is dit dorp. Bezoek ook zeker het kasteel van Fondremand.

Dichtbij de natuur

De natuur is in deze regio nooit ver weg en dat betekent dat je hier volop kunt genieten van sportieve activiteiten. Ga bijvoorbeeld een middagje zwemmen in een van de meren of kies voor een kanotocht op de rivier. Ook wandelen is een aanrader tijdens je vakantie in Rougemont. Kies jij voor een wandeling door het bos of langs het meer? Voor durfals is een wandeling door de grotten een mooie uitdaging.

Grotten en dino’s

De kinderen zitten waarschijnlijk al dagen te zeuren wanneer ze nou eindelijk naar de Dino Zoo gaan. Deze prehistorische dieren spreken enorm tot de verbeelding en hebben een aantrekkingskracht op jong en oud. In dit themapark kom je meer te weten over deze fascinerende wezens en hun geschiedenis.

Ook een bezoekje aan een grot is een aanrader tijdens je vakantie in Rougemont. De trappen van Gouffre de Poudrey laten je 70 meter naar beneden dalen, waarna je uitkomt in een bijzondere ruimte. Deze ruimte heeft ook wel de bijnaam ondergrondse kathedraal. De ruimte is zo groot dat de Notre-Dame er zelfs in zou passen. Dit is overigens niet de enige grot die je kunt bezoeken in de omgeving, maar wel de grootste.

Spreekt een vakantie in Rougemont je aan? Laat je dan zeker verrassen door deze rustige Franse regio en kies een accommodatie uit die aansluit bij jouw vakantiewensen. Vergeet je niet de reviews van andere vakantiegangers te lezen voor vertrek?

Wat zeggen bezoekers over

Rougemont (Doubs)

Er is nog geen review geschreven, ben jij de eerste?

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.