Over Camping Sandaya Les Alicourts
Camping Les Alicourts Resort ligt in het midden van Frankrijk. Voor waterpret kun je hier goed terecht, want er zijn meerdere zwembaden en er is een zwemmeertje. Tijdens koudere dagen is er gelukkig een binnenzwembad. Ook de sportvelden, speeltuinen en tafeltennistafels zorgen voor vermaak. Of ga eropuit en ontdek het typisch Franse binnenland.
La Grande Tortue
CampingLa Grande Sologne
CampingLa Mignardiere
Camping
Camping Sandaya Les Alicourts
Op Sandaya konden vakantiegangers toch genieten van enkele lichtpuntjes, ondanks de gemengde ervaringen. De accommodatie zelf werd in een geval als schoon en met een prima ligging beschreven, wat voor een comfortabele uitvalsbasis zorgde. De omgeving bood rust en met een beetje zoeken was er genoeg te beleven, van treinreisjes naar Orleans tot aardbeien plukken in de buurt. De zwemmogelijkheden waren divers en als je goed zocht, kon je altijd wel een bedje vinden. Bovendien werden de vele activiteiten op het water en het enthousiaste animatieteam gewaardeerd, die zorgden voor levendigheid en vermaak.
Fietsverhuur
Restaurant: 1m
Winkelmogelijkheden: 1m
Adresgegevens | Les Alicourts, F-41300 |
Camping Sandaya Les Alicourts
Huisje wat uit elkaar viel (deuren kunnen niet goed dicht, bank en tafel wiebelen en zijn heel instabiel), wat niet was schoongemaakt (smerig servies en bestek, muizenkeutels in de kastjes, douche met shampooresten), met een kapotte veranda waar we bijna doorheen zakten.
Na 4 dagen lang 2x per dag naar de receptie om te klagen en heel veel niet nagekomen beloften verder, werden weliswaar de kapotte planken op de veranda vervangen, maar werd het huisje ondanks belofte dat dat zou gebeuren niet meer schoongemaakt.
En als het dan nog niet zo duur was..... maar voor 2500 euro had ik meer verwacht. Aangeboden compensatie is 250 euro korting op een volgend verblijf bij Sandaya, en bij aangeven dat we dat nooit meer willen is het pech.
Zeer teleurgesteld.
ik geef deze vreselijk slechte score omdat het echt een waardeloos park is, een zwembad om baantjes te trekken is er niet, het is er rommelig, brood kun je een uur na opening niet meer kopen alles al weg en dit was nog in het rustige seizoen.
Maar het ergste van alles, wij hadden dus kakkerlakken in onze cottage. Dit hebben we geprobeerd te melden bij de leiding maar die spreken geen Engels alleen maar Frans. Uiteindelijk met handen en voeten en kregen we een spuitbus mee. Je snapt het onze vakantie verpest.
Beklag gedaan bij de directrice dat we 3 dagen eerder al naar huis zouden gaan en zij zou regelen dat wij het geld hiervoor terug zouden krijgen. Maar daar denken ze bij Sandaya ineens anders over want in hun regels staat bla bla bla... je krijgt je geld niet terug!
Dus Sandaya bij deze een eerlijke review, die hebben jullie verdient!
De lat lag ook wel wat hoog, vorig jaar op een prachtige camping in Zuid-Frankrijk vertoeft. Deze camping viel wat tegen.
Accommodatie was prima, zoals omschreven, schoon en prima ligging.
Omgeving is rustig, maar dat wisten we. Met de trein naar Orleans, een markt in een naast gelegen dorp, de dierentuin Beauval, de stad Boise en het aardbeien plukken in de buurt. Als je zoekt is er genoeg leuks te doen.
Zwembad veeel te vol, bedjes bezet, maar altijd wel eentje te vinden. Maar hutjemutje op elkaar. De variëteit aan zwemmogelijkheden waren wel prima.
Als 80% van de bezoekers Nederlands is, dan kan ik niet snappen waarom er geen Nederlandse animatie is.
Ook de bar mega lange rijen voor dranken en ijs. Waarom geen ijskarretje met 1 medewerker?
Verder veel mogelijkheden op het water die goed georganiseerd zijn.
We hebben twee goede weken gehad, maar gaan hier niet weer naar toe.
Camping Sandaya Les Alicourts
Op het eerste gezicht een mooie en schone camping. Maar in onze (nog vrij nieuwe) accomodatie zaten kakkerlakken. Daarnaast werd er op zondag door vertrekkende gasten afval naast ons huisje (en doorgaande weg) gelegd, personeel rijdt meerdere malen per dag langs en laat het gewoon liggen. Ik ben het op maandag en dinsdag wezen melden bij de receptie, maar ze lieten het gewoon liggen. Uiteindelijk woensdag voor een voorbijkomend golfkarretje met personeel gesprongen en geeist dat ze het meenamen. Anders lag het er nu nog denk ik. In de omgeving is echt niks, nada, noppes te doen, dus hier alleen boeken als je je een hele dag kan en wil vermaken op de camping. Voor iets simpels als geld pinnen of boodschappen moet je 20 min rijden; enkele reis. Zwembad is leuk, maar veel te weinig bedjes. Meer is compleet leeggevist, dus hengel kun je thuis laten. Internet deed het vaker niet dan wel, en dan kun je ook niet met pin betalen op de camping
Alles heeft te maken met verwachtingen en die komen voor ons niet helemaal uit. Wat er op de site staat is aanwezig maar niet alles is zoals het op de site lijkt. Hoewel er melding wordt gemaakt dat de chalets kunnen afwijken van de foto’s, was dit wel heel erg afwijkend. Chalet was niet zo luxe als op de foto’s, 6 persoons chalets maar 2 bedden te klein voor pubers, oud en niet schoon (zelf maar gedaan), slechte tuinset, zwembad te klein voor het aantal bezoekers, tekort aan personeel waardoor er letterlijk overal en altijd een rij staat (soms wel half uur), zwemwater troebel door grote aantal bezoekers. Er zijn ook zeker pluspunten: veel activiteiten voor jong en oud, veel faciliteiten, enthousiast animatieteam, vriendelijk personeel, mooie omgeving (wel veel privé-domein waardoor wandelen/hardlopen/MTB beperkt wordt). Wij hadden gewoon een te hoge verwachting. Kwantitatief 5 sterren maar kwalitatief zeker niet
Als tussen camping hier 4 dagen verbleven met 3 kinderen (0,3,7 jaar). 4 jaar geleden hier ook geweest en dit keer was het kampeer gedeelte gehalveerd en moest plaats maken voor stacaravans. Jammer. De sfeer is daardoor anders. Het zwembad is mooi en heeft voor ieder wat wils. Deels overdekt en warm wat fijn is voor de alles kleinste. De nieuwe (banden) glijbaan is een leuke toevoeging. Wat ons het meest stoorde was dat we alle dagen hebben moeten douche met koud water of er net uitgekleed achter kwamen dat de douche überhaupt niet werkte. Ook het santinair voor de kinderen liet de wensen over. Voor een * camping toch het minste wat je kunt verwachten. De supermarkt is er verweg en ‘‘s ochtends sta je erg lang in de rij bij de supermarkt. Helaas voor onze oudste was de animatie hier niet wat we gewend waren van Sandaya. Jammer.